StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LOMMEL WORDT GOEIE TEST.

De moeilijkste ronde in de Beker van België is dikwijls de eerste. Die overleven kan de eerste stap zijn naar een mooie bekercampagne met aantrekkelijke affiches en om met een cliché zo hoog als een huis te besluiten : de beker is de kortste weg naar Europees voetbal.
De loting die WB in de zestiende finales te beurt is gevallen kan allesbehalve gunstig worden genoemd. Een uitwedstrijd naar de Gestelsedijk in Lommel was in het verleden voor SK Beveren en in het heden voor Waasland-Beveren maar zelden een prettige ervaring. Lommel is een club waarmee men elk seizoen rekening houdt dat het wel eens het jaar van de promotie naar de Jupiler Pro League zou kunnen worden. Het is een vaste klant geworden in de eindronde van tweede klasse (afgelopen seizoen niet meegerekend), maar het in die nacompetitie afmaken lukte de voorbije jaren niet. En ook dit seizoen doen de Noord-Limburgers haast zeker mee voor een ticket in de eindronde, want het staat keurig op een vierde plaats met amper 3 puntjes achterstand op leider OHL.
Het voordeel van de Lommelaars woensdagavond (de wedstrijd begint om 20.30 uur) is dat zij ontspannen aan de aftrap kunnen verschijnen omdat de favorietenrol terecht in de schoenen van de bezoekers uit Beveren kan worden geschoven. We mogen aannemen dat Waasland-Beveren die verantwoordelijkheid durft opnemen en dat er van onderschatting geen sprake kan zijn, ook al omdat coach Vangeneugden gedurende een vijftal jaar als voetballer mee het mooie weer maakte bij Lommel en zich perfect zal herinneren hoeveel clubs met naam en faam in het verleden aan de Gestelsedijk zijn gesneuveld. Het Lommel van de tijd toen Vangeneugden er speelde is uiteraard niet meer te vergelijken met het huidige team van Stijn Vreven, maar laat dat nu juist een coach zijn die als geen ander strijdlust en karakter symboliseert en dat ongetwijfeld weet over te brengen op zijn spelers. En van de mouwen opstropen, daar weet een ploeg als Lommel alles van.

Voor WB is het zowel een interessante test om te zien hoe de groep zal reageren op het onnodig verlies tegen Standard, als een bijna must om de volgende ronde te bereiken waarin immers zeer waarschijnlijk op de Freethiel een Oost-Vlaams derby volgt tegen Gent en wie weet daarna een tweede Oost-Vlaams derby tegen Lokeren waarmee WB nog een rekening te vereffenen heeft na de wanvertoning en bekeruitschakeling van vorig seizoen op de Freethiel.
Daarenboven zou een vroege bekeruitschakeling in Lommel een bijzonder slechte zaak zijn qua vertrouwen tanken in het vooruitzicht van de wedstrijd op KV Mechelen zaterdag waar verliezen geen optie is.

Patrick Van Wesemael.