verslag BELOFTEN KNOPEN OPNIEUW AAN MET WINST.

Het was hoog tijd voor de beloftenploeg van Waasland-Beveren om het moreel van de troepen bij te spijkeren en dan is een overwinning meestal de beste remedie. Die deugddoende zege is maandagavond tot stand gekomen in de uitwedstrijd tegen Kortrijk waardoor de mannen van Tim Bavré een opvolger op zak hebben voor de 0-4 in Oostende van een drietal weken geleden.
De wedstrijd vond plaats op het terrein van Ingelmunster en in vergelijking met voorgaande wedstrijden van de reserven, stonden er ditmaal zowel bij Kortrijk als WB weinig A-kernspelers op het veld. Brecht Capon bij Kortrijk, terwijl Tim Bavré mocht beschikken over Niels De Pauw, Arne Van den Eynde, Zacharia M.Sila en Irawan. De eerste helft verliep evenwichtig met wisselende kansen, maar het waren de bezoekers die al in de elfde minuut doeltreffend waren. Een hoekschop van Van den Eynde werd staalhard binnen gekopt door Niels De Pauw. Kortrijk reageerde met enkele gevaarlijke stilstaande fases, maar die eindigden gelukkig net niet binnen het kader of werden door keeper Hanselaer onschadelijk gemaakt. In de 25ste minuut verdubbelde WB zijn voorsprong en opnieuw stond Van den Eynde aan het begin van de actie.
Doorsteekbal van Arne naar Vuran die zich goed kon vrij maken en keihard tegen de dwarsligger trapte, maar de goed gevolgde Kyeremeh was met het hoofd succesvol in de rebound. WB kwam wel nog goed weg kort voor rust toen M.Sila bij een hoekschop een onnodige strafschop veroorzaakte, maar die werd over geschoten. In het ultieme slot van de eerste helft moest Kortrijk met 10 verder na een smerige fout (met de voet op de borst van Thomas Michot), maar aan de 0-2 veranderde niets meer.

De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. WB ging er onterecht vanuit dat de schaapjes al op het droge waren en van die ingesteldheid profiteerde de thuisploeg om wel druk, maar geen kansen te ontwikkelen. De ingevallen Hebbelinck antwoordde met enkele individuele acties, maar besluiten op doel was er net niet bij. De laatste twijfels over een tweede driepunter werden in de 77ste minuut weg genomen en ditmaal stond Van den Eynde aan de basis en het einde van de actie. Mooie opening gemaakt door Arne die Hebbelinck op zijn flank aan het werk zette. Kevin ging prima door tot ongeveer de achterlijn, wist knap terug te leggen op Van den Eynde die het leder mooi controleerde en beheerst afwerkte. 0-3 en boeken toe, want in de resterende 12 minuten gebeurde niets meer van belang. Door deze overwinning komt WB in de rangschikking met 6 punten naast Kortrijk. De schouderklopjes van de week gaan naar de sterk spelende Tom Vermeire en Enes Vuran. Volgende week maandag 29 september om 19.30 uur wordt op Puyenbeke partij gegeven aan Westerlo.

Waasland-Beveren verscheen aan de aftrap met :
Nicola Hanselaer, Artur Irawan, Wouter Van Moer, Niels De Pauw, Thomas Michot, Zacharia M.sila, Tom Vermeire, Arne Van den Eynde, Josué Kabongo, Gyamfi Kyeremeh en Enes Vuran.

Vervangingen :
60Ste minuut : Niels De Pauw door Niels Loriers en Gyamfi Kyeremeh door Kevin Hebbelinck.
75ste minuut : Artur Irawan door Brian Oppong.
80ste minuut : Tom Vermeire door Bert Sebrechts.