nabeschouwing.jpg DAN MAAR ALLES OP DE COMPETITIE ZETTEN ZEKER ? MAAR WE ZIJN WEL IN GOED GEZELSCHAP !

Misschien moeten we vragen dat Cercle zijn thuismatchen op de Freethiel komt spelen.
Het zijn enkele cynische bedenkingen, maar niet eens misplaatst. Dat we in het gezelschap vertoeven van Westerlo, Genk en Moeskroen is niet eens een schrale troost. In de eerste ronde van de beker worden uitgeschakeld door een tweedeklasser is zeker geen uitzondering, maar dat die pijnlijke gebeurtenis een logisch gevolg is van wat zich op het veld afspeelde, daar mogen we als supporter toch wel onze bedenkingen bij hebben. Als de radiojournalisten van dienst het zowel in de tweede helft tegen Standard als de integrale wedstrijd in Lommel hebben over een lusteloos Waasland-Beveren, dan is er veel stof om over na te denken.

En de wedstrijd kende nochtans een gedroomde start voor Waasland-Beveren. Een strafschopfout op Balde werd keurig vanop de stip benut door David Hubert die hiermee zijn eerste officiële doelpunt voor WB liet optekenen. Maar in plaats van door te gaan en de klus nog in de eerste helft te klaren, werd te snel vrede genomen met deze geringe marge en dat werd in blessuretijd van de eerste helft cash betaald toen ook thuisploeg Lommel zijn elfmetertrap kreeg en Regales bedankte met de 1-1.

Dieptepunt van een teleurstellende tweede helft was de kopbal in eigen doel op het uur van de debuterende en ingevallen De Sousa. Dat WB in de resterende 30 minuten er niet in slaagde een vuist te maken en de betere kansen om de wedstrijd te beslissen voor een enthousiast Lommel waren is een bittere pil om slikken voor de supporters. Een verlies met gevolgen, want WB ziet een mooie affiche tegen Gent aan zijn neus voorbijgaan en deze klap komt ook zonder twijfel hard aan met het oog op de match van zaterdag Achter de Kazerne. Bijkomend zuur is dat Ronny Vangeneugden, in tegenstelling tot de meeste van zijn collega's eersteklassetrainers die over het algemeen heel wat titularissen rust gunden, op Coosemans na wel een beroep deed op nagenoeg zijn basisploeg alsof hij het onheil zag aankomen, maar niet kon afwenden.