StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN RICHTINGGEVEND ZIJN VOOR VERDERE VERLOOP SEIZOEN.

KV is misschien wel beste thuisploeg tot nu toe.
Het is een interessante vaststelling om mee te beginnen : KV Mechelen staat in de rangschikking met slechts één puntje meer dan Waasland-Beveren en toch kunnen de Kakkers indrukwekkende cijfers voorleggen in hun tot nu toe 4 gespeelde thuiswedstrijden. Genk, Club Brugge en Westerlo moesten met behoorlijk oplopende cijfers afdruipen. Enkel Kortrijk (en dat staat dan weer een puntje achter WB in het klassement) slaagde er in met de volle buit Achter de Kazerne te vertrekken, maar dat was een bizarre wedstrijd waarin KVM halverwege de tweede helft nog met 1-0 leidde, maar na het incasseren van een rode kaart helemaal kopje onder ging in het slotkwartier.
Hiermee wil ik evenmin aantonen dat de Mechelaars buitenshuis een makkie zijn, want afgelopen zondag nog liet het een zo goed als zeker en knap punt in Lokeren in de slotminuten ontglippen.
We mogen dus stellen dat KV Mechelen momenteel onder zijn sportieve waarde staat gerangschikt en verbazen hoeft dat niet te doen. In het tussenseizoen haalde KV immers 2 spelers binnen die Waasland-Beveren maar al te graag op zijn loonlijst had zien glimmen, met name Tim Matthys en Dalibor Veselinovic. Toeval of niet, maar beide spelers moesten dit seizoen al eens op de bank vertrekken wat er op wijst dat er naast deze klasbakjes nog meer kwaliteit rondloopt bij KV.

Mechelen begint zaterdag aan de partij tegen WB met een flinke morele voorsprong. Zijn laatste thuismatch werd met ruime 5-2 cijfers gewonnen tegen Westerlo en woensdagavond raakte het probleemloos voorbij tweedeklasser Dessel Sport. Tussendoor zat nog eens een knappe match in Lokeren waar een late en onnodige nederlaag werd geïncasseerd. Tegenstander Waasland-Beveren hoefde evenmin te verliezen tegen Standard, maar echt goed was het zeker niet. Die nederlaag is niets in vergelijking met de midweekse bekeruitschakeling in Lommel. Elke bekerronde zijn er wel verrassingen, maar wanneer ze voorspelbaar worden en terecht op basis van de krachtsverhoudingen tussen de lijnen, kan dat bezwaarlijk als een opsteker worden ervaren. Of toch ! Na de bleke verrichting in Lommel kan de ploeg maar op één manier het gemor bij de supporters een halt toeroepen en dat is met een daverende prestatie in Mechelen. Liefst een overwinning natuurlijk, maar een goeie wedstrijd met voldoende kansen zou ook al iets betekenen na twee slappe vertoningen.

Patrick Van Wesemael.