StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou het voldoende klikken tussen trainer en spelers ?
De maand september is niet eens tot de laatste dag afgeteld en voor Waasland-Beveren zit er niets anders meer op dan te hopen dat het "kan" deelnemen aan de zo verwerpelijke play-off II.
De vroege bekeruitschakeling in Lommel is er de oorzaak van dat de klassieke strijd tegen het behoud enkele keren kon worden afgewisseld met het altijd verrassende bekerconcept. Het drama van Lommel heeft tot gevolg dat schitterende affiches tegen Gent en eventueel daarna Lokeren of Standard, vroegtijdig van tafel worden geveegd. Sportief een zware aderlating, maar wellicht nog meer op financieel vlak. Ik vraag mij al een tijdje af of het in de kleedkamer wel klikt tussen de introverte en immer rustige Ronny Vangeneugden en zijn spelersgroep. Ik heb niet de minste twijfel over de trainerscapaciteiten van Ronny en persoonlijk vind ik zijn wedstrijdanalyses zeer correct, maar ik vraag mij af of hij voldoende kan doordringen in de hoofden van zijn spelers.
Laten we ons niet te veel verblinden door de dik verdiende en fantastische overwinning in Waregem die tot stand kwam door 2 cruciale fases, eentje net voor en eentje net na de rust.
Laat die driepunter buiten beschouwing en de balans zou op dit moment bijzonder pijnlijk zijn.
Het is niet de bedoeling om paniek te zaaien of negatief te zijn, maar de realiteit negeren is evenmin verstandig. Deze spelersgroep moet tot meer, misschien wel veel meer, in staat zijn dan tot nu toe werd gebracht. Enkel een goed resultaat in Mechelen kan zenuwachtigheid bij de entourage uitstellen, want bv. een puntje in Mechelen en winst tegen Cercle volgende week doet de hemel weer flink opklaren.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Deze Braziliaan (en met die nationaliteit heb je vaak al bij voorbaat een streepje voor) vertoefde slechts één seizoen op de Freethiel en mocht hij wat minder wispelturig zijn geweest was die termijn ongetwijfeld een stuk langer geweest. Afgaande op het lijstje clubs van wie hij de kleuren verdedigde heeft die wispelturigheid hem waarschijnlijk parten gespeeld om een carrière met meer aanzien uit te bouwen, want voetballen, dat kon hij hoor ! Meer weten ? Klik hier.

PVW.