StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg ROTWEEK IS ACHTER DE RUG.

Ronny Vangeneugden had een reactie verwacht van zijn ploeg na de beschamende wanvertoning in Lommel woensdagavond, maar die is er spijtig genoeg niet gekomen zaterdag in Mechelen. Als men in de hoek zit waar de klappen vallen incasseert men goals zoals de openingsgoal van KV. Een lullig doelpunt van Obradovic na slap verdedigen, maar eentje zoals WB er zelden een zal afdwingen en vooral niet in het begin van een wedstrijd, want die fase wordt meestal gebruikt om de kat uit de boom te kijken.
Nu is vroeg in de wedstrijd op achterstand komen nooit prettig, maar het heeft één voordeel. In het geval van WB bleven er nog ongeveer 88 minuten over om die opdoffer recht te zetten en daar is op geen enkel moment op een voetballende wijze sprake van geweest. Ibou was er wel een keertje dichtbij en Destorme kon aanspraak maken op een strafschop, maar het waren los staande uitzonderingen in een zeer matige partij van Waasland-Beveren. Te eentonig spel, te weinig verrassing, geen diepgang, kortom zeer voorspelbaar en daardoor gemakkelijk te bespelen voor de tegenstander. Dat Addy zich op het half uur liet provoceren door Joachim Van Damme en een kopstoot uitdeelde aan de gewezen Beverenspeler is niet goed te praten voor een speler met zijn ervaing. En WB kan zijn tijd nuttiger gebruiken voor andere dingen dan het overwegen van dit incident een zaak te maken, want woordenwisselingen tussen spelers onderling zijn nu eenmaal een onderdeel van het spelletje. Wat WB in de eerste helft wel goed deed, maar ik weet niet of dat een kwaliteit is die veel appreciatie behoeft, was het ontregelen van het spel van de tegenstander.
KV raakte met moeite aan uitgespeelde kansen waardoor in het Beverse supporterskamp wel een sprankeltje hoop bleef bestaan op een wondertje, maar dat werd even voorbij het uur definitief ontnomen door de goed koppende Veselinovic. De invallers Rowell en Vukusic staken nog een knappe aanval in mekaar die de aansluitingstreffer verdiende met nog 5 minuten te gaan, maar geheel volgens het beeld van de wedstrijd werd die mogelijkheid verkwist.

Na overwinningen tegen Lierse en Zulte-Waregem volgde dus een zwarte week met nederlagen tegen Standard, Lommel en KV Mechelen. Verliezen is part of the game in de sport, maar zorgelijk is dat de keepers van genoemde 3 teams waartegen werd verloren, probleemloos een snipperdag hadden kunnen nemen. Vreemd ook dat, zelfs met de onbeschikbaarheid van onze seizoensrevelatie Bojovic, geen beroep werd gedaan op Hugo De Sousa die toch met het nodige tromgeroffel werd ingehaald.

Patrick Van Wesemael.