StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN WETEN NIET WAT WINNEN IS THUIS.

Na nederlagen op Puyenbeke tegen Standard en Gent, hebben de doublures van Tim Bavré ook maandagavond in de thuiswedstrijd tegen Westerlo geen verandering kunnen brengen in deze stilaan kwalijke reputatie. De uitzege in Kortrijk vorige week en het feit dat Westerlo onder WB stond gerangschikt, rechtvaardigde de hoop op een eerste driepunter voor eigen aanhang. Het werd een telurstelling van formaat, want na een zwakke vertoning die vooral in het eerste bedrijf ondermaats was, trokken de bezoekers met 1-3 aan het langste eind.

Tim Bavré diende een zevental jongens uit de A-kern op te stellen, zijn collega op de andere bank liet het bij 3. Slecht voetbal, te weinig korte dekking en geen stevige duels, het is een bescheiden greep uit een ruim aanbod van wat er allemaal kan fout lopen tijdens een wedstrijd. De 0-1 in de 20ste minuut was dan ook de chroniek van een aangekondigde tegengoal. Irawan verzuimde mee te lopen op een voorzet van rechts waardoor de 0-1 simpel kon worden binnen getikt.
WB kreeg geen poot aan de grond en in de 41ste minuut veroorzaakte Irawan een strafschop, maar Rogiest zorgde er met een knappe redding voor dat het zinvol was een tweede helft te beginnen.
Alhoewel, een minuutje later moest Van den Eynde zijn doelman bijstaan door een hoekschop van de lijn te keren.

Bijzonder zwak verdedigen op het uur lag aan de basis van de 0-2. Een bezoekende speler mocht rustig de tijd nemen om de bal klaar te leggen en beheerst in de winkelhaak te jagen. De reactie van WB een halve minuut later leverde de aansluitingstreffer op. Vuran met een gemeten voorzet naar Vukusic wiens afgeweke intikker de Westelse doelman kansloos liet. De heropleving was van korte duur, want er was amper afgetrapt of de 1-3 lag in de netten. Bij een vrijschop voor Westerlo werd onvoldoende opgelet en kon de bal simpel worden binnen gewerkt. Een slotoffensief leidde bijna tot de 2-3, maar een fel ontgoochelend WB moet vooral bij zichzelf te raden gaan waarom het alweer aanknoopte met verlies. Volgende week maandag 6 oktober om 19.30 uur zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden indien men een afstraffing in Anderlecht wil vermijden.

Waasland-Beveren trapte af met volgend elftal :
Benny Rogiest, Artur Irawan, Niels De Pauw, Wouter Van Moer, Hrvoje Cale, Zacharia M.Sila, Tom Vermeire, Arne Van den Eynde, Kevin Hebbelinck, Gyamfi Kyeremeh en Ante Vukusic.

Vervangingen bij Waasland-Beveren :
40ste minuut : Zacharia M.Sila (last aan de voet) voor Bert Sebrechts.
45ste minuut : Irawan door Enes Vuran.
61ste minuut : Wouter Van Moer door Niels Loriers.
75ste minuut : Kevin Hebbelinck voor Gilles Van Remoortere.

Bleven op de bank :
Nicola Hanselaer, Remco Pieters en Thomas Michot.

Patrick Van Wesemael