StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KORTE ONDERBREKING GEBRUIKEN OM RUST IN DE TENT TE BRENGEN.

Een zwarte week werd zaterdagavond in Mechelen afgesloten met een derde opeenvolgende nederlaag (de bekermatch in Lommel meegeteld) en vooral ook veel gespreksstof na de uitsluiting van Addy ten gevolge van het incident met Joachim Van Damme. Ronny Vangeneugden zal uiteraard het vergrijp van Addy op zichzelf en de sportieve gevolgen voor het team verwerpen, maar ondertussen heeft deze onverkwikkelijke affaire stiekem de aandacht afgeleid van een derde opeenvolgende mindere tot slechte match. Het klopt dat we in geen van deze verloren wedstrijden zoveel onder lagen, maar met die vaststelling schiet men in het klassement weinig op. Meer zelfs, zowel Standard, Lommel als Mechelen gaven geen onvergetelijke indruk en waren mits wat meer lef en initiatief van WB, te pakken. Risicoloos voetbal kan op bepaalde momenten aangewezen zijn, maar het mag geen typisch kenmerk worden.

Een overwinning zaterdag tegen Cercle Brugge zou een geweldige opsteker zijn om de korte onderbreking na de geciteerde rotweek in te gaan. Dan lijkt, maar het is niet meer dan dat, Cercle om meerdere redenen geen verkeerde tegenstander. Rechtstreekse concurrent, op dit moment niet de gewenste vorm te pakken en naar verluidt en hoe onwaarschijnlijk het ook zou zijn als het klopt, ligt trainer Lorenzo Staelens al een tijdje onder vuur. In geval van een nederlaag op de Freethiel zou de naam van de opvolger al gekend zijn en het is zowel van Cercle als van WB een oude bekende, nl. Glen De Boeck. Niet meteen een gunstig klimaat om een wedstrijd voor te bereiden, maar de Lorre is inmiddels bij Cercle al een en ander gewend en tot nu toe altijd met positieve afloop. Sinds Staelens een paar jaar geleden het sportieve roer in handen kreeg bij de Vereniging, lukt hij er op een bewonderenswaardige wijze in om Cercle van het meest acute degradatiegevaar te behoeden. Dat Lorenzo dit realiseert met vaak eigen jeugdspelers of voetballers die het in de lagere reeksen zocht zoals bv. Sam Valcke bij Londerzeel, oogst zowat overal (behalve misschien in eigen middens) ontzettend veel sympathie voor de gewezen Rode Duivel.
Cercle is een karakterploeg die het moet hebben van de mouwen opstropen. Thuis tegen Lokeren en Charleroi moest het zijn sportieve meerdere erkennen, maar na het laatste fluitsignaal waren de 3 punten wel voor de Bruggelingen. Het grootste gedeelte van de wedstrijd worden gedomineerd en toch de volle inzet aan de partij over houden, het is een kwaliteit die een waarschuwing waard is.

Langdurig de onderliggende partij zijn, het is Waasland-Beveren dit seizoen maar zelden overkomen, maar gebleken is dat de evenknie zijn geen garantie biedt op meer punten. Terloops : wat is er aan de hand met Milos Maric ? Tegen Standard, samen met Bojovic, nog één van de betere spelers en in Mechelen op de bank. Wil WB met een goed gevoel het interlandvoetbal van volgende week tegemoet zien, is er maar één gouden raad : winnen tegen Cercle. In dat geval wipt WB over zijn tegenstander en zit het met 11 punten uit 10 wedstrijden net boven het gemiddelde waarmee behoud in de JPL zo goed als vast staat.

Patrick Van Wesemael.