Met een verdiende, maar uiterst moeizaam tot stand gekomen 1-0 overwinning heeft WB zich in de degradatiestrijd weer wat ademruimte verschaft. Deze belangrijke zege is een eerbetoon aan onze vrijdag overleden ere-voorzitter van de Freethielvrienden Freddy Van Ranst. Wat geweldig overigens dat onze president zijn minuut stilte mocht delen met een Freethiellegende als Wardje Goossens die begin deze week op 83-jarige leeftijd overleed. Als de Fred en Wardje hierboven mekaar aan de toog vinden is WB verzekerd van een pak virtuele abonnees.

Voor Cercle was een puntje op de Freethiel de inzet van hun komst naar het Waasland, maar Waasland-Beveren mocht na 2 competitienederlagen met tussendoor nog een bekeruitschakeling in Lommel, met niets minder vrede nemen dan een overwinning.
Alhoewel trainer Vangeneugden had verkondigd vanaf de eerste minuut voluit te gaan, was daar in werkelijkheid weinig van te merken en omdat de schrik om te verliezen er ook bij Cercle goed in zat, bleven de toeschouwers in het eerste bedrijf met hun voetbalhonger zitten.
Een helft om veel sneller te vergeten dan hij in werkelijkheid duurde.

Misschien had Ronny Vangeneugden zich wel een helft vergist in zijn belofte om een vliegende start te nemen, want WB verscheen veel gretiger aan de aftrap van de tweede helft. Het greep de bezoekers meteen bij de keel, maar ondanks het feit dat er een doelpunt in de lucht hing, dreigde het een match te blijven van telkens net niet. De voorbije weken had WB de wedstrijdleiding wel eens tegen, maar op het uur zat het zaterdag mee toen Cerclespeler N’Diaye met rood overdreven zwaar werd uitgesloten voor een vergrijp dat niet eens een gele kaart verdiende. Aanvallend had Cercle tot dan toe niets voorgesteld, maar defensief zat het goed in mekaar waardoor WB tot de 82ste minuut diende te wachten op de bevrijdende 1-0.
Blondelle met een goeie voorzet, prima doorkoppen van Balde en Vukusic als beslissend eindstation van deze geslaagde aanval en Ante’s tweede goal in het shirt van WB. Een zwak Cercle slaagde er ook daarna niet in Coosemans aan het werk te zetten waardoor die zonder twijfel de rustigste avond van zijn keepersleven beleefde en niet één keer handelend moest optreden. Rots in de branding zaterdagavond was Robson die een bijzonder puike wedstrijd speelde en Kabananga van Cercle tot aan zijn vervanging volledig in zijn zak stak. De van OHL overgekomen Braziliaan kende een moeizame entree bij WB, maar hij is zich met de week nadrukkelijker aan het manifesteren als rots in de branding.

WB-Cercle kwam niet in aanmerking voor een schoonheidsprijs, maar in deze fase van het kampioenschap is het zaak om resultaat te boeken en als dat nog enkele keren wil volgen kunnen de klemtonen worden bijgestuurd. Deugddoende overwinning zo net voor een vrij weekend waarin zeker plaats zal worden gemaakt voor een tussenbalans, maar de trip naar Kortrijk over 2 weken zal alvast met een rustiger gemoed worden aangevat na deze opsteker tegen Cercle.