StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bob Peeters spreekt voor het eerst over zijn vertrek bij WB.?
Zondagavond was er op Sporting Telenet het programma Hoogvliegers waarin Geert De Vlieger op bezoek gaat bij bekende figuren uit de voetbalwereld. Ditmaal was Bob Peeters zijn gast en werd het item Waasland-Beveren niet uit de weg gegaan. Bob zei o.a. nooit te zullen vergeten dat WB hem de kans heeft gegeven na de mislukkingen bij Cercle en Gent, zijn trainerscarrière te herlanceren en begrijpt dat de club niet gelukkig was met de beslissing om in laatste instantie te vertrekken naar Charlton Athletic. Hij betreurt wel de manier waarop WB het hele verhaal in de pers heeft gebracht. Peeters heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat, als Duchâtelet hem zou bellen om in Charlton aan de slag te gaan, hij geen nee kon zeggen vanwege zijn lievelingsland en competitie. Anderzijds merkt Bob op dat het een combinatie was van faktoren, aangezien hij vreesde met WB in het sukkelstraatje te geraken na het vertrek of zo goed als van een vijftal sterkhouders. Die combinatie van twijfel over hoe het verder moest met WB en het aanbod om aan de slag te kunnen in zijn lievelingscompetitie, waren doorslaggevend en van die keuze heeft Bob naar eigen zeggen nog geen moment spijt gehad. Overigens, Bob doet het met Charlton uitstekend, want na 10 speeldagen staat het op een zesde plaats met amper 2 puntjes minder dan het leiderstrio Norwich, Nottingham en Watford waarmee Peeters de verwachtingen bevestigt dat hij op zijn 40ste een trainer is met toekomstmogelijkheden en dat amper een jaar nadat hij door datzelfde voetbalwereldje al bijna was afgeschreven en vergeten tot WB hem uit het moeras trok, misschien zelfs niet eens als eerste keuze, want Yannick Ferreira stond hoger genoteerd op het verlanglijstje en laat dat er nu ook eentje van Duchâtelet zijn.

* Bornem en YB Beveren laten steekje vallen.
Bart Selleslags heeft voor het eerst bij Bornem kennis gemaakt met verlies. In eigen Breevenstadion was Londerzeel met 1-3 te sterk. Van horen zeggen gaf de Bornemse doelman geen al te beste indruk bij 2 tegengoals en liet Bornem zelf in de eerste helft een viertal goeie mogelijkheden onbenut. Anderzijds, Londerzeel staat niet toevallig bij de top-3, want het is een prima voetballend geheel.
YB Beveren liet voor de tweede keer op de Freethiel punten liggen. Net zoals tegen Avanti Stekene werd het ook ditmaal 1-1, nu tegen Robur B. Maar niet getreurd, want YB staat op een knappe tweede plaats met slechts één puntje minder dan leider Rupelmonde.

PVW.