verslag BELOFTEN BIEDEN GOED WEERWERK MAAR VERLIEZEN TOCH IN ANDERLECHT.

Wedstrijden tegen Anderlecht hebben vaak iets extra pittigs omdat er nu eenmaal een pak meer talent rondloopt bij de Brusselaars. De thuisploeg kon een beroep doen op 4 spelers uit de A-kern, Tim Bavré kreeg er 6 mee van Ronny Vangeneugden. Meer talent bij de gastheren, dat wel en zij werden dan nog eens in het zadel geholpen na fataal balverlies van Niels De Pauw en pech voor Bert Sebrechts die met een ultieme inspanning de bal wou weg werken, maar uiteindelijk via zijn knie in eigen doel zag belanden. Een ferme opdoffer voor WB met nauwelijks 5 minuten gespeeld en alvorens het hiervan goed was bekomen wezen de bordjes al 2-0 aan. Na opnieuw balverlies op de linkrkant volgde een flankwissel met een een-op-een situatie waarbij Irawan onvoldoende druk zette, de Anderlechtspeler nog 2 Beverenaars in het straatje stuurde om tot slot het leder enigmooi in de verste hoek binnen te draaien. Er zijn prettiger manieren om een wedstrijd in en tegen Anderlecht al na 8 minuten met een 2-0 achterstand verder te zetten. Toch lieten de bezoekers uit Beveren zich niet onbetuigd en kwam het met twee prima kopballen van Niels De Pauw op corners van Luyckx en Van den Eynde dichtbij de aansluitingstreffer, maar aan de 2-0 tussenstand veranderde niets meer.

Waasland-Beveren begon aan de tweede helft met meer agressiviteit, duelkracht en voetballend vermogen, maar een tweetal verdienstelijke inspanningen van Kevin Hebbelinck werden niet beloond met de 2-1. Coach Bavré schoof achteraan een mannetje door naar het middenveld en in het slotkwartier werd met Kabongo ook een derde aanvaller in de strijd gegooi. Dat leverde meer druk op, maar uiteindelijk nog de betere kansen voor de thuisploeg op de counter.
Het bleef bij 2-0 en op een dramatische openingsfase na waarin tweemaal slordig balverlies werd geleden, was Tim Bavré niet ontevreden over de prestatie van zijn mannen.
Schouderklopjes gaan ditmaal naar Thomas Michot en Bert Sebrechts.

Volgende week woensdag 15 oktober speelt WB zijn laatste groepswedstrijd van het bekertronooi, maar omdat het daarin kansloos is zal Tim Bavré wellicht kansen geven aan jongens die tot nu toe op hun sportieve honger bleven zitten.

Waasland-Beveren verscheen met volgend elftal aan de aftrap :
Steppe, Irawan, Vermeire, De Pauw, Michot, Sebrechts, M.Sila, Luyckx, Van den Eynde, Kyeremeh en Vuran.

Vervangingen bij WB :
40Ste minuut : Kyeremeh (voetblessure) door Kevin Hebbelinck. 45ste minuut : Zacharia M.Sila (opnieuw last van de voet) door Gilles Van Remoortere. 62ste minuut : Bert Sebrechts door Remco Pieters. 80ste minuut : Tom Vermeire door Josue Kabongo.