StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Afscheid van een clubicoon.
Vorige week overleed op 83-jarige leeftijd Ward Goossens. Met Ward verliest onze vereniging een clubicoon dat alshetware mee aan de wieg stond van talloze jeugdvoetballertjes.
Ward Goossens en de Freethiel, dat hoort men in één adem uit te spreken. Het was onmogelijk een voet op de Freethiel te zetten, hetzij tijdens een jeugdwedstrijd hetzij op een training van de eerste ploeg, zonder Wardje tegen het lijf te lopen. En als die figuurlijke botsing er niet was, dan hoorde je de doordringende en welluidende stem van Ward wel ergens in de verte. Voetbal, maar in het bijzonder het jeugdvoetbal, was Wards passie. Zelf was hij vroegtijdig afgeschreven voor voetbal op het hoogste niveau omwille van een meniscusblessure, maar in het wondere wereldje van het jeugdvoetbal vond hij ruim voldoende compensatie. Er zullen op de Freethiel weinig jobs zijn geweest in de jeugdwerking die Ward niet heeft bekleed en dat steeds met de glimlach.
Die liefde voor de Freethiel zat blijkbaar in de familie, want als mijn geheugen mij niet in de steek laat was Wards broer Staf in het verleden ook jeugdcoördinator.
Ik hou er aan in naam van de Freethielvrienden Bornem de familie van Ward Goossens bijzonder veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van hun verdriet.
Bedankt Ward om in het belang van SK Beveren zovele jonge voetballertjes te helpen vormen en kneden tot wat ze geworden zijn.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Hij kwam er aan op een moment dat de topjaren van SK Beveren achter de rug waren, maar als hij een paar jaar ouder was geweest, zag ik hem zeker in staat een basisplaats af te dwingen in één van de kampioenenploegen van SKB. Schitterende gast ook wiens voetbalhart in Beveren lag, maar af en toe zat het in het kopje wat fout en dat heeft een grotere carrière in de weg gestaan. Meer weten ? Klik hier.

PVW.