StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tussenbalans na 10 speeldagen.
Het interlandvoetbal verhuist tot half november naar de koelkast en zaterdag begint WB in het Guldensporenstadion van Kortrijk aan speeldag 11. Vandaag maken we een korte evaluatie van WB als team, morgen gaan we wat dieper in op de individuele prestatie van wat men zou kunnen noemen de ruime basiself.

Met 11 punten uit 10 wedstrijden en een twaalfde plaats in de rangschikking doet WB niet eens zo slecht en kunnen we stellen dat de mannen van Ronny Vangeneugden een groepje aanvoert van een vijftal ploegen die het als een meevaller ervaren om play-off II te halen. Enkel Zulte-Waregem mag in staat worden geacht die ambitie scherper te stellen in de loop van het seizoen, maar dan zal het tij bijzonder snel moeten keren. WB staat in de voorlopige stand op slechts één puntje van Standard en 2 van Genk, maar aangenomen mag worden dat deze ploegen de komende weken en maanden stapsgewijs dit kloofje verder zullen uitdiepen. Moeskroen met 12 punten en Mechelen met 13 zijn dan weer doelwitten die best zo lang mogelijk in het vizier worden gehouden, want indien Charleroi, Cercle of Lierse een sterke reeks neerzetten, is volgen het enige gunstig advies voor WB. Onze twaalfde plaats lijkt immers veiliger dan zij in werkelijkheid is. Charleroi heeft namelijk evenveel punten als WB, terwijl Lierse en Cercle aan één weekend voldoende hebben om de Waaslanders te passeren in het klassement.

Bizarre vaststelling : WB speelde thuis tegen Club Brugge, Westerlo, Standard, Lierse en Cercle. De op papier lastigste wedstrijden (Club brugge, Westerlo en Standard) leverden 2 verliespartijen en ene puntendeling op, maar voetballend verdiende WB in elk van deze matchen meer. De wedstrijden tegen Cercle en Lierse waren academisch niet best, maar werden wel gewonnen en dat was het enige dat telde die avond. Kortom, de wedstrijden die gewonnen moesten worden werden ook winnend afgesloten en dat moet vertrouwen schenken.

De wedstrijden op verplaatsing blijven een sterk aandachtspunt. Zulte-Waregem was een uitschieter op eenzame hoogte, maar Charleroi, Moeskroen, Anderlecht en Mechelen waren qua beleving voor de supporters een ergernis van formaat. Benieuwd of Kortrijk-WB zaterdag zal worden gecatalogeerd bij het langere lijstje of Zulte-Waregem-WB er een concurrent bij heeft.

PVW.