StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WAS KORTE STOP EEN VOOR- OF EEN NADEEL ?

Morgen zaterdag krijgt Waasland-Beveren in het Guldensporenstadion de kans om zijn uitreputatie wat scherper te stellen. Met 4 punten uit 5 verplaatsingen doet WB niet eens zo slecht, want een oude voetbalwijsheid zegt dat men ver komt door gemiddeld een puntje buitenshuis mee te nemen. Dat gemiddelde halen we dus bijna, maar de spectaculaire 1-4 in Zulte-Waregem geeft een beetje een vertekend beeld van dit gemiddelde, want Charleroi (zelfs al liep het goed af), Moeskroen, Anderlecht en Mechelen uit hadden veel te weinig te bieden aan de dappere supporters die hoopvol in de bus waren gestapt.

Het debuut van Yves Vanderhaeghe als opvolger van Hein Van Haezebrouck bij Kortrijk verliep aanvankelijk wat moeizaam, maar KVK had in het begin van het seizoen af te rekenen met een pak blessures van goeie spelers als Capon en Stijn De Smet. Maar ondanks die moeizame start hebben de Kortrijksanen inmiddels 13 punten bijeen gesprokkeld en dat is ver van slecht. En waar WB op verplaatsing moeite heeft om het hoofd boven water te houden, kan Kortrijk op dat vlak straffe cijfers voorleggen. De uitwedstrijden in Gent, Mechelen en Charleroi werden met een driepunter afgesloten en zonder het te hebben nageteld moet dat bij het betere uitwerk van de Jupiler Pro League behoren. Toegegeven : ook dit beeld is enigszins vertekend, want de uitzeges waren niet altijd verdiend, terwijl de mannen van Yves Vanderhaeghe thuis in bepaalde wedstrijden niet kregen waarop ze recht hadden waardoor pech en meeval weer netjes in balans zijn.

WB zit, en dat zou zo nog wel eens een tijdje kunnen doorgaan, in een situatie waarin het vroeg op het seizoen thuis al enkele keren met het mes op de keel speelde. Tegen Lierse en Cercle gebeurde dat met gunstige afloop, maar er op rekenen dat die tendens zich wel vanzelfsprekend zal doorzetten is zwaar gokken natuurlijk. De enige manier om dat mes bij een thuiswedstrijd een keer in de kleedkamer te laten is bv. een tweede uitzege, want die zou veel druk weg nemen voor de partij WB-Genk die op de vooravond van zaterdag 25 oktober (aftrap 18 uur) wordt gespeeld.

Kortrijk-WB lijkt mij zo'n wedstrijd die vooraf alle kanten op kan. KVK kan thuis moeilijk winnen, terwijl WB op verplaatsing zich te weinig kan doorzetten. Een puntendeling dan maar ? Ook daar geloof ik niet in, want beide ploegen gingen het interlandweekend tegemoet met een overwinning op zak en die smaakt uiteraard naar meer. Kan WB nog eens vlammen zoals in Zulte-Waregem of maakt Kortrijk werk van het oppoetsen van zijn tot nu toe tegenvallende thuisreputatie, morgen omstreeks 22 uur is die knoop zeker doorgehakt.

Patrick Van Wesemael.