verslag BELOFTEN RAKEN NIET VOORBIJ MOESKROEN.

Op Kenny Steppe na als lid van de A-kern, kon Tim BavrÉ maandagavond voor het eerst een wedstrijd aanvangen met tien jongens uit de B-kern en U19. Ook de bezoekers uit Moeskroen brachten met doelman Sven Dhoest slechts één speler uit de A-kern aan de aftrap.

WB begon niet kwaad aan de partij tegen het net lager gerangschikte Moeskroen. Voldoende diepgang in het spel, maar te onzuiver in de eindpassing. Enes Vuran kon zijn voet net niet tegen de bal krijgen na een actie op rechts van Hebbelinck. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Moeskroen beter in de wedstrijd, maar de match speelde zich vooral op het middenveld af met nauwelijks progressie tot in de beide doelmonden waardoor de rust werd bereikt met een logische brilscore.

Waasland-Beveren startte ook scherp aan de tweede helft, maar het bleef toch wachten tot de 70ste minuut en na enkele vrvangingen die voor meer creativiteit zorgden, op de eerste grote kans. Goeie inspanning van Deflem, maar Sebrechts kon de bal niet genoeg aanraken om te scoren. Kort daarna moest Steppe zeer attent reageren om de 0-1 te verhinderen, maar de grootste kans uit de wedstrijd kwam er in de 85ste minuut. Prachtige bal van Hebbelinck in de rug van de verdediging waardoor Kabongo alleen voor de keeper verscheen, maar Josue trapte in één tijd onbesuisd over.

De match eindigde zoals ze was begonnen en omwille van 2 dotten van kansen die werden gemist hield coach Tim Bavré er een wrange nasmaak aan over.
Anderzijds brachten deze 90 minuten aan het licht dat, nu dit team voor het eerst samenspeelde en kon worden beoordeeld, er nog heel wat werk aan de winkel is, maar die uitdaging ziet Tim wel zitten. Het schouderklopje was voor Thomas Michot die opnieuw een sterke prestatie leverde.

Waasland-Beveren kwam aan de aftrap met volgend elftal :
Steppe, Yannick Vermeiren, Thomas Michot, Niels Loriers, Wouter Van Mor, Jonathan Lievens, Tom Vermeire, Bert Sebrechts, Josue Kabongo, Kevin Hebbelick en Enes Vuran.

Vervangingen :
56ste minuut : Vuran door Simon Spangenberg en Jonahtan Lievens door Younes Achter.
61ste minuut : Wouter Van Moer door Daimy Deflem.
76ste minuut : Bert Sebrechts door Nick Daenen.