StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou het probleem van WB echt wel in de aanval schuilen ?
Ik heb het artikel niet gelezen, maar naar verluidt stond er in een Vlaamse krant een artikel met Ronny Vangeneugden waarin hij stelt dat we aanvallend te kort komen. Dat het een zeldzaamheid is dat WB in de vijandige zestien verschijnt, daar zijn we het allemaal mee eens, maar om dit fenomeen nu volledig op de kap van de aanvallers te verhalen, vind ik dan weer kort door de bocht.

Balde, Emond, Vukusic en Ibou hebben bepaalde kwaliteiten, maar een echte neus voor goals is daar helaas niet bij en dat is als spits ongetwijfeld een niet onbelangrijk gemis. Ibou heeft in het verleden bij OHL wel bewezen de goal te weten staan, maar ik hoor bijna iedereen opmerken dat die nog zelden op zijn beste positie heeft gespeeld en daardoor frisheid ontbreekt in de zone van de waarheid. Mocht Emond wat vaker goed worden bediend zal hij ook geregeld zijn goaltje meepikken en daarenboven moet Renaud in staat worden geacht om af en toe zelf iets te forceren zoals de strafschop in Kortrijk. Balde kan nuttig zijn als aanbrenger zoals in Zulte-Waregem en thuis tegen Cercle, maar een echte afwerker is hij evenmin. Als Vukusic niet kan scoren is hij van weinig waarde voor een elftal, maar voldoende aanvoer om die kwaliteit te benutten is er niet. Het verbaast mij dat Vangeneugden ons middenveld onbesproken laat. Er komt veel te weinig bruikbaars vanuit het middenveld naar de voorwaartsen toe. In plaats van een driedubbele bezetting achterin had ik alvast liever wat meer creativiteit op het middenveld zien komen.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Deze Nigeriaans-Belgisch centraal middenvelder kon om het met de woorden van Johan Boskamp uit te drukken "goed ballen", maar volgens mijn bescheiden mening was er meer uit zijn carrière te halen. Meer weten ? Klik hier.

PVW.