StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MISSTAP KAN DRAMATISCHE MAAND NOVEMBER INLUIDEN.

Met alle respect voor onze voorbije tegenstanders Lierse, Mechelen, Cercle en Kortrijk, de kalender die WB de volgende 4 wedstrijden te wachten staat is niet van de poes. De heenronde afsluiten met Genk, Gent, Oostende en Lokeren is geen prettig vooruitzicht, vooral nu Zulte-Waregem misschien wel zijn te verwachten opmars heeft ingezet vorig weekend op Sclessin.
Overigens, dit weekend maken ZW en Cercle in een onderling duel uit wie de rode lantaarn aan zijn been heeft, maar hoe het ook in deze confrontatie zal aflopen, WB voelt de hete adem van play-off III in de nek en dat is een bijkomende last om een belangrijk duel als dat tegen Genk mee aan te vatten.

Genk knoopte zondagavond tegen Westerlo eindelijk nog eens aan met thuiswinst. De 3-1 was verdiend, maar een onvergetelijke indruk maakte de Limburgers niet en het Westerlo van de maanden augustus en september zou het Mboyo en co knap lastig hebben gemaakt. Eigenlijk was het de wispelturige klasbak Mboyo die het verschil maakte met 2 assists en een doelpunt waardoor we deze overwinning enigszins moeten relativeren. Maar punten en overwinningen zijn een voorname basis om het vertrouwen van twijfelende spelers terug te winnen, want over kwaliteit mag niet worden gemopperd als men voetballers als Köteles, Anele, Tshimanga, Okriashvili, Buffel, Kage, Kumordzi, Gorius, De Ceulaer en Mboyo in zijn kern heeft. Maar of het lek helemaal boven is na de winst tegen Westerlo, daar heb ik zo mijn twijfels over, echter niet aan de aanwezigheid van enkele spelers die met één flits het verschil kunnnen maken.

Ronny Vangeneugden heeft ongetwijfeld een zware week achter de rug. Het oplappen van het moreel van zijn troepen na de zure nederlaag in extremis in Kortrijk en wellicht moesten er ook brokken worden gelijmd zoals bv. tussen Coosemans en Rowell.
Ook de schorsing van Robson is een vervelende erfenis die van het bezoek aan het Guldensporenstadion werd meegenomen. De Braziliaan kon de eerste weken op de Freethiel niet overtuigen, maar is die moeizame start te boven en zal zaterdag centraal achterin worden gemist. Zou de wedstrijd voor Bojovic te vroeg komen ?
Hoopvol vooruitzicht is alvast dat Waasland-Beveren tegen de betere ploegen (en daar hoort Genk op papier bij) dikwijls prima meevoetbalt en punten pakken meestal een dubbeltje op zijn kant is. Zou de Genkse coach zijn spelers prikkelen door er hun attent op te maken dat WB 6 op 6 puurde uit zijn laatste 2 thuiswedstrijden ?

Patrick Van Wesemael.