StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

BELOFTE IN DE KIJKER : KEVIN HEBBELINCK.

KEVIN HEBBELINCK Kevin Hebbelinck is op 15 mei jl. 18 jaar geworden en werd geboren in Gent. Naast Marc en Grace (de mama van Kevin heeft de Ghanese nationaliteit) wordt het gezin verder gevormd door de oudste van de kinderen Frederiq, de zussen Ama en Kimberly en uiteraard Kevin die als jongste telg van het gezin het meest gebeten is door de voetbalmicrobe.

Hebbelinck, 69 kilo voor +- 73 meter, volgt les aan de topsportschool Gent (vijfde jaar middelbaar TSO) en heeft voor de optie voetbal gekozen. De verplaatsing Gent-Beveren maakt hij meestal met vader per auto en af en toe met de trein.
Kevin trapte voor het eerst in clubverband tegen een balletje bij Oostakker, maakte vervolgens de overstap naar Deinze om op zijn 8ste bij Gent aan te sluiten. Daarna voetbalde hij ook voor Cercle Brugge en Beerschot, maar nadat de club van Het Kiel ophield te bestaan belandde hij op de Freethiel. Als meest bijgebleven jeugdherinnering noemt Kevin een bijna kampioenstitel met de u12 van Gent. Dat men bij Waasland-Beveren in de mogelijkheden van Hebbelinck iets ziet bewijst het feit dat hij in de voorbereiding van dit seizoen met de eerste ploeg mee op oefenkamp mocht naar Nederland en dat was een fantastische ervaring. Vorige week dinsdag nog speelde Kevin 90 minuten met de A-kern mee in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Aalst.

KEVIN HEBBELINCK Kevin Hebbelinck is een flankaanvaller met een prima versnelling in de benen en die snelheid kan hij tijdens bepaalde demarrages behoorlijk goed vasthouden. Kopbalsterkte citeert hij als een toekomstig werkpunt. Kevin vindt Lionel Messi de beste voetballer op aarde, maar het idool dat hij voor eeuwig in zijn hart heeft gesloten is de Braziliaan Ronaldinho. Zowel Messi als Ronaldinho hebben voor Barcelona gespeeld of doen dat nog, maar Chelsea is desondanks zijn favoriete club.

Voetbal loopt als een rode draad doorheen het nog prille leven van Kevin. Profvoetballer worden is een jongensdroom, maar mocht dat niet lukken is het maximale uit zijn voetbalcapaciteiten halen een bijgesteld doel. Als Kevin wat vrijetijd heeft wordt die gespendeerd aan een vriendschappelijk partijtje voetbal met de vrienden op bv. een speelplein. Thans is het lastig inschatten waar zijn plafond ligt, maar niveau eerste klasse sluit hij niet uit. We wensen Kevin alle geluk bij het streven naar die ambitie.

PVW.