Met de late goal in Kortrijk vorige week stond WB in de hoek waar de klappen vallen, maar na de tweede opeenvolgende nederlaag in extremis zit het zelfs comfortabel in die vervloekte hoek. De 0-1 nederlaag na een onterecht toegekende corner in blessuretijd was niet terecht, maar dat zal de Genkenaars worst weze, terwijl de mannen van Ronny Vangeneugden wellicht een zeer donkere maand november tegemoet gaan met uitwedstrijden naar Gent, Lokeren en Club Brugge en een thuiswedstrijd tegen Oostende. Voor een goed begrip : de uitwedstrijd tegen Club Brugge is de eerste match van de terugronde.

WB-Genk was geen wedstrijd die de geschiedenisboeken zal halen, maar toch kon de Genkse sluitpost Köteles een hoofdrol opeisen waarmee voldoende is gezegd over de mogelijkheden van WB om de 3 punten op de Freethiel te houden. Over de 90 minuten bekeken voetbalde de thuisploeg voldoende goeie kansen bijeen om een verdiende overwinning te wettigen, maar Köteles was in een uitstekende dag om pogingen van Emond, Maric en Balde onschadelijk te maken. Daarenboven had Renaud Emond zich tot man van de match kunnen ontpoppen indien zijn ploegmaats tot driemaal toe niet voor eigen succes waren gegaan en voor de gewezen Virtonspits hadden gekozen als eindstation. Minstens even erg dit soort egoïsme dan de blunder van Corstjens vorige week in Kortrijk, de dwaze uitsluiting van Rowell ook al in het Guldensporenstadion en de verwerpelijke onprofessionele vijfde gele kaart gisteren van David Hubert. WB-Genk had wellicht op een billijk gelijkspel geëindigd, maar als er een ploeg de volle inzet verdiende was het zonder discussie Waasland-Beveren geweest. Dat scheidsrechter Colemont in blessuretijd de bezoekers een handje moest toesteken om aan de overwinning te helpen is een spijtige zaak. Een fout op de ingevallen Henkens werd niet bestraft en vervolgens werd een hoekschop toegekend die er geen was met een fatale optelsom tot gevolg. Die corner werd door de ook al ingevallen Hervé Kage in de 92ste minuut binnen gekopt waarbij de vraag mag worden gesteld waar Sousa zat in die fase.

Het positieve aan dit triest verhaal is dat Waasland-Beveren geen onaardige partij speelde, kansen creëerde en op een sterke bezoekende portier botste, want anders waren de punten haast zeker op de Freethiel gebleven. Maric en Cale waren de absolute uitblinkers, maar Emond verdient zeker een eervolle vermelding. En waarom pakt Vangeneugden nu pas uit met een zet die vanaf het seizoensbegin werd aangekondigd, nl. het doorschuiven van Cale als linksmidden.
Tegenvallers zijn de gele schorsingen komende woensdag in Gent van Hubert en Robson. En wat valt die Sousa bijzonder uit zijn rol ! D'Ulivo was zoals gewoonlijk bezig aan een degelijke partij, maar meer en meer moet hij in vraag worden gesteld omwille van zijn blessuregevoeligheid. Addy is zeker de door de technische staf gezochte linksback die goed zijn hele flank benut, maar hoe zinvol is dat wanneer van de 10 voorzetten er 9 hun doel niet bereiken.

Het Beverse spel van zaterdagavond was hoopvol, maar gezien de kalender die de komende weken te wachten staat is enige somberheid op zijn plaats. De strohalm waaraan we ons met zijn allen zullen vastklampen is dat WB tegen de zogenaamde betere ploegen meestal goed meedoet, maar of dat nu woensdag al met een verzwakt elftal in de Ghelamco-Arena tot puntenwinst zal leiden durf ik te betwijfelen. En waren er geen kranteninterviews op zaterdag waarin de clubleiding liet verstaan dat 11 op 36 ruim onvoldoende is met dit potentieel ? Wordt vervolgd !