StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN PRESTEREN KNAP IN LOKEREN.

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond getoond dat respect voor een betere tegenstander geen kwaad kan, maar als die wetenschap met de juiste ingesteldheid wordt aangepakt is er altijd wel iets mogelijk. Lokeren is met 23 punten de autoritaire leider in de reeks van WB met een viertal punten voorsprong op de concurrentie waardoor het een lastige klus beloofde te worden voor de mannen van Tim Bavré die zich schuil houden in de kelder van de rangschikking. Omdat de thuisploeg morgenavond op Daknam de Zebra’s uit Charleroi ontvangen, werd de wedstrijd gespeeld op een weinig verlicht en smal bijveldje en dat was een vervelend, maar begrijpelijk minpuntje bij aanvang van de partij. De Lokerse trainer kon over een viertal A-kernspelers beschikken waaronder Davino verhulst, terwijl onze coach een zestal A-kernspelers mocht gebruiken met als meest opvallende naam Nicolas Godemèche die al een tijdje met de beloften meetraint en omwille van zijn prima mentaliteit en inzet werd beloond met een selectie voor de match in Lokeren.

De wedstrijd begon in een echt derbysfeertje met pittig spel en mannelijke duels. De eerste goeie kans was er op het kwartier, maar de vrijschop van Arne Van den Eynde plofte spijtig genoeg tegen de paal. Even later deed ook Lokeren zijn duit in het zakje, maar gelukkig trapte hun spits bij een prima mogelijkheid half naast de bal. Na dit gesmaakt openingskwartier van beide ploegen verwaterde de partij enigszins met veel middenveldspel en weinig doelgevaar. Echter met de theegeur in de neusgaten stak WB een tandje bij en dat leverde prima doelpogingen op voor Spangenberg (prima redding van Verhulst op een kopbal van Simon) en flinke uithalen van Kyeremeh en Deflem waarop wederom Davino Verhulst een beroep op al zijn kunnen moest doen. Bij het schot van Deflem viel Verhulst trouwens geblesseerd aan de schouder uit. De 0-0 ruststand was dan ook ietwat gevleid voor thuisploeg Lokeren.

De tweede helft haalde niet meer het niveau van de eeste. Lokeren probeerde het met diepe ballen, maar die werden steevast opgeraapt door een beresterke Tom Vermeire en tussendoor moest ook doelman Rogiest zich alert tonen zonder hierbij van grote kansen te gewagen. Een kwartier voor affluiten was er een uitstekende ren en voorzet van Hebbelinck, maar de Lokerse invallersdoelman had een megareflex in huis op de kopbal van Gyamfi Kyeremeh. Vijf minuten voor tijd wou de ingevallen Loriers de bal in één tijd inspelen, maar deze werd onderschept en voor Tom Vermeire zat er niets anders op dan de doorgebroken Lokerse aanvaller foutief te stuiten met de uitsluiting als gevolg. De vrijschop van net buiten de zestien werd gestopt door Rogiest en nadien gelost, maar gelukkig was er Niels Loriers om het leder te ontzetten waardoor zijn ongelukkige tussenkomst geen fatale afloop kende en de match met een 0-0 eindstand werd afgefloten.

Sterke partij van de Beverse beloften die werd beloond met een zeer verdiend puntje. Man van de match was Tom Vermeire, maar ook Nicolas Godemèche kreeg een schouderklopje van Tim Bavré. Volgende week maandag 3 november komt Lierse naar Puyenbeke.

Waasland-Beveren trapte af met volgend elftal :
Benny Rogiest, Yannick Vermeire, Tom Vermeire, Niels De Pauw, Daimy Deflem, Nicolas Godemèche, Zacharia M.Sila, Arne Van den Eynde, Gyamfi Kyeremeh, Kevin Hebbelinck en Simon Spangenberg.

Vervangingen bij Waasland-Beveren :
60ste minuut : Deflem door Thomas Michot.
66ste minuut : Yannick Vermeire (maagkrampen) door Wouter Van Moer.
70ste minuut : Simon Spangenberg door Josue Kabongo.
80ste minuut : Zacharia M.Sila door Niels Loriers.
Bleven op de bank : Jens Schroyens, Younes Achter en Enes Vuran.

Patrick Van Wesemael