StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZOUDEN MIRAKELS NOG BESTAAN ?

Voor de tweede keer in een week tijd moest Waasland-Beveren een bittere pil slikken in blessuretijd. Zowel in Kortrijk als thuis tegen Genk was de blessuretijd er te veel aan en werd een zeker punt afgenomen door eigen mistasten zoals het geval met Corstjens in het Guldensporenstadion en scheidsrechter Colemonts op de Freethiel zaterdagavond tege Genk.
Het programma dat Waasland-Beveren de volgende weken krijgt voorgeschoteld is er eentje dat angst inboezemt. Uit naar Gent deze avond, zaterdag Oostende thuis en vervolgens naar Lokeren en Club brugge. Onder het motto : wie schrik heeft krijgt ook slaag, trekt het Wase gezelschap in de loop van deze namiddag richting Ghelamco-Arena en dat doen ze ongetwijfeld met knikkende knieën. De voorgaande bezoeken aan dit schitterend stadion was er immers weinig sportieve eer te rapen en ondanks een puntendeling in eigen huis in blessuretijd een tiental dagen geleden tegen Charleroi, zette de mannen van Van Haezebrouck afgelopen zondag een sterke collectieve prestatie neer in Jan Breydel. De punten werden met 2-2 gedeeld, maar Gent was de morele winnaar van dit altijd zwaar beladen duel. Depoitre die tegen Club Brugge rood had vrdiend na ontoelaatbaar ellebogenwerk bleef onbestraft en zal er dus vanavond bij lopen.

Dat kan niet worden gezegd van David Hubert en Robson bij WB. Het vijfde gele karton dat Hubert tegen Genk pakte was oerdom voor een speler met zijn ervaring en kan, net zoals de uitsluiting van Rowell in Kortrijk, op weinig begrip rekenen binnen de Wase entourage. De veldbezetting van Ronny Vangeneugden tegen de Limburgers zal hier en daar twijfels hebben opgeroepen, maar de bezetting van de linkerflank door de kersverse tandem Addy-Cale verdient wat mij betreft een tweede en hopelijk veel volgende kansen. Erger is het gesteld aan onze rechterkant. D'Ulivo moet in vraag worden gesteld door zijn vele blessures, terwijl Irawan en Sousa tot de seizoensfloppers van het seizoen mogen worden gerekend. Dan maar Vermeulen zolang Bojovic in de lappenmand blijft.

Het is vreemd, maar momenteel houdt het mij meer bezig hoeveel punten de concurrentie de komende weken zal pakken dan te rekenen op puntgewin van de eigen ploeg. Maar ik vergis mij graag en dat mag wat mij betreft al deze avond op flagrante wijze gebeuren. Het kringetje play-off III-kandidaten slinkt met de week en zal de volgende weken volgens mij verder worden uitgedund tot Cercle, Lierse en WB en met wat goede wil Charleroi. Of ben ik te optimistisch over de opmars van Zulte-Waregem ? De toekomst zal het leren, maar WB heeft dringend nood aan een opvolger voor de uitschieter aan de Gaverbeek of er kondigen zich alweer inmiddels vertrouwde bange maanden aan.

Patrick Van Wesemael.