StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MET DE BIJL IPV HET MES OP DE KEEL.

Een tweetal jaar geleden in november sneuvelde Dirk Geeraerd als coach van Waasland-Beveren en een jaartje later was het de beurt aan Glen De Boeck. Zou Ronny Vangeneugden Wapenstilstand 2014 halen ? Als het bestuur overtuigd is dat het spelersmateriaal voldoende is om probleemloos play-off II te spelen wordt het stilaan tijd om in te grijpen, want het ziet er niet goed uit. Ik ben geen voorstander van dergelijke ingrepen, maar het heeft weinig zin om onszelf moed in te praten door te stellen dat het op training wel lukt, maar het er in de wedstrijden nog onvoldoende uitkomt. Het klopt dat WB vaak grote gedeelten van de wedstrijd niet moet onder doen voor zijn opponent, maar wanneer het eindresultaat meestal in ons nadeel uitpakt, is er meer aan de hand. Als ik merk hoeveel uitsluitingen er zijn (ook al zijn ze niet altijd terecht zoals woensdag in Gent), vraag ik mij af er iets schort met de discipline binnen de groep. Ook het feit dat Emond zo dikwijls wordt vergeten door zijn ploegmakkers roept vragen op. Ronny Vangeneugden is de perfecte schooljongen waarvan elke leraar hoopt dat zijn klas er mee gevuld is, maar men kan ook te braaf zijn. Overigens,naast het feit dat Ronny een bedroevend zwak palmares op verplaatsing kan voorleggen en hij daarmee de lijn van bij OHL doortrekt, ben ik ervan overtuigd dat hij best zijn mannetje kan staan in het Belgische trainersgilden, want anders zou hij geen 3 en een half jaar bij OHL hebben kunnen overleven.

Toen ik donderdagmiddag het VTM nieuws beluisterde werd het voetbalnieuws afgesloten met een blik op het klassement en de opmerking dat Beveren en Waregem het slecht doen. Niet fijn om te horen en toch ! Ik moest meteen denken aan +- een jaar of 40 geleden toen beide provincieclubs samen naar tweede klasse degradeerden, maar het daaropvolgende jaar weer broederlijk de stap zette naar de hoogste afdeling. Zou het verleden zich herhalen ? Vreemd toch hoe soms het pijnlijkste nieuws herinneringen oproept aan het allerbeste.

Zaterdag tegen Oostende is er geen weg meer naast : er moet gewonnen worden gezien daarna verplaatsingen naar Lokeren en Club Brugge wachten. In dat geval zou bijkomend verlies tegen Oostende onvermijdelijk voor een kloof zorgen met de concurrentie. Misschien is de kustploeg net iets minder hongerig na de forse uithaal (4-0) tegen Westerlo, maar zo zit Fredje Vanderbiest natuurlijk niet in mekaar. En hoe moeilijk deze wedstrijd zich ook aankondigt voor WB, er zijn wel enkele strohalmen om zich aan vast te klampen. In zijn vorige uitwedstrijd verloor Oostende kansloos met 2-0 in Charleroi en daarenboven speelde WB zelf geen onaardige partij op de Freethiel tegen Genk. Jammer dat Vangeneugden zaterdag geen beroep kan doen op de in Gent uitgevallen Maric, want die vertoonde een steeds stijgende vormkurve waardoor hij goed op weg is eindelijk de Milos Maric te worden die we graag willen zien en waarvoor Lokeren hem ging halen bij Lierse. De hand van Vangeneugden durf ik stellen en die hand zie ik ook terug bij Renaud Emond. Trainers die een speler beter maken of weer terug naar hun niveau van weleer brengen, we zagen het eerder al met Bob Peeters en Dalibor Veselinovic.

Winnen, daar draait zaterdagavond alles rond en als WB dat voor mekaar krijgt kunnen er misschien goeie zaken gedaan worden in de rangschikking en in de wetenschap dat we in Lokeren en Brugge niks te verliezen hebben, moet stiekem hopen op een stuntje of stunt onze volgende uitdaging worden, want dat WB een of meerdere stuntzeges nodig heeft om weer in rustiger vaarwater te belanden, dat is een zekerheidje.

Patrick Van Wesemael.