StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* WB doet goeie zaakjes, zelfs zonder te spelen.
Het is meestal geen goed teken als men met meer dan gewone belangstelling moet kijken naar wat de concurrentie heeft gedaan. Een gouden regel zegt dat men beter af is om zelf eerst te doen wat men moet doen en pas wanneer aan die voorwaarde is voldaan kan het geen kwaad eens over het muurtje te gluren naar de buren. Waasland-Beveren speelde de bijna perfecte wedstrijd zaterdag tegen Oostende en was als enige verantwoordelijk dat het tot de laatste seconden spannend bleef.
En daar waar de voorbije weken onze concurrenten vlotjes punten pakten op het moment dat WB met verlies aanknoopte, zat het dit weekend eens mee. Cercle ging zelfs zwaar onderuit tegen Kortrijk en alhoewel Lierse zijn huid duur verkocht tegen Gent, bleef het toch met lege handen achter op het eigen Lisp. Ook Charleroi had zijn borst nat gemaakt voor de komst van Club Brugge en met wat meeval hadden de Zebra's kunnen winnen, maar de beginscore was ook de eindstand en dus alweer een meevaller voor WB. Vervelend dat Moeskroen voor een verrassing zorgde in het Westelse Kuipke, maar laat het ons al knap vinden dat WB op amper 3 puntjes staat van een team dat in de beginfase van het seizoen als smaakmaker/revelatie werd afgeschilderd.
Dat Zulte-Waregem vrijdagavond met 2-0 de betere was van Genk hoefde voor mij niet per se, maar het leidt weinig twijfel dat de mannen van Dury in de tweede ronde met gemak de oversteek naar play-off II zullen maken. Kortom, het was een fijn weekend voor WB en de als zwart aangekondigde maand november vertoont al wat grijze tinten, maar het zijn er nog geen 50. En als de kwaliteit van die zwarte verf te wensen overlaat kunnen er volgende week zondag in Lokeren misschien nog wat extra tinten bijkomen, maar dan zullen het grijze zijn, maar blauwen nl. die van een wat opgeklaarde lucht, maar zo ver is het uiteraard nog lang niet.

* YB Beveren grijpt nipt naast eerste periodetitel.
Zondagnamiddag stond er een echte thriller op het programma op de Freethiel. In een rechtstreeks duel namen YB Beveren en Moerbeke het op tegen mekaar met als inzet de eerste plaats (beide ploegen stonden samen aan de leiding), maar veel belangrijker nog was dat de winnaar zich verzekerde van de eerste periodetitel en dat is toch een eerste zekerheidje zo vroeg op het seizoen. YB Beveren diende een vijftal sterkhouders te missen, maar desondanks werd het een spannende wedstrijd waarin 2 fases cruciaal waren. Op slag van rust leed YB even aan het Anderlecht-syndroom, want het raakte vanop de elfmeterstip niet voorbij de portier van Moerbeke. Bij de 0-1 ging de sluitpost van de thuisploeg dan weer niet vrijuit. Het werd dus 0-1 voor Moerbeke, maar dat de mannen van Stefan Van Rumst de komende weken en maanden nog hun woordje zullen meepraten in het kampioenschap, dat staat als een paal boven water.

PVW.