StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mails zoals ik ze nog mag ontvangen.
Altijd tof dat supporters een keer de moeite nemen om hun mening op papier/mail te zetten. De mail hierna was aan mij gericht, maar omdat ik hem inhoudelijk danig interessant vind en alshetware voldoende stof bevat om er een boeiende sportavond mee te vullen, wil ik hem graag met jullie delen, echter na de schrijver ervan op de hoogte te hebben gebracht.

Moeilijk om dit seizoen, waarbij hoop en wanhoop zo dicht bij mekaar liggen, tot enige vaststellingen te komen die langer meegaan dan 1 wedstrijd (als zelfs Souza en Vermeulen, godbetert, nu al goede matchen beginnen te spelen !).
Ik doe een poging :
Hoe dan ook is WB een ploegje waar je nooit mee gedaan hebt : de veerkracht, na weer eens een nederlaag of degradatieplaats, is opmerkelijk. De ploeg zit nog altijd fris (na drie jaar degradatievoetbal !). Voor die weerbaarheid verdienen trainers en bestuur toch lof : het kot staat niet in brand, zoals je wel eens bij anderen ziet.
Positief ook : dit jaar winnen ze matchen die ze moeten winnen. Ook dat was wel eens anders in het verleden. Hiervoor geef ik toch ook credits aan Van Geneugden : geen schreeuwer of mooiprater, maar hij doet het toch maar.
Voorzichtig positief : zouden we met Emond terug een echte spits hebben ? Toch maar even afwachten.

Negatief is dat het allemaal zo broos is, zo wankel : het kan alle kanten uit. Het is een jojo. Als we tegen Lokeren en Brugge verliezen, toch niet helemaal onmogelijk :), zitten we waarschijnlijk weer in de penarie. En de week daarna er misschien weer uit ! Die zo gewenste stap naar stabiliteit, een vaste play off 2 ploeg, een gedegen middenmoter, die komt er maar niet. En daar heb ik wel kritiek richting bestuur : wie niet (financieel) sterk is, moet (sportief) slim zijn. En dat zijn we niet. Er is een leuk lijstje te maken van mislukte transfers (er zit bijna altijd een element van gokken in), maar ook van spelers die niet behouden werden (Paulussen, Aoulad, Veselinovic,...). En ergens deel ik de kritiek van HLN wel : te veel spelers kunnen het niveau van eerste klasse alleen maar aan op de toppen van hun tenen.

Wie is de volgende om een mening te hebben ?

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Het zal je maar gebeuren : graag voetballen, er best iets van kunnen, maar door het leven gaan als de zoon van een fantastische voetballer, ex-Gouden Schoen en international. Over wie zou die fiche kunnen gaan ? Meer weten ? Klik hier.

PVW.