verslag BELOFTEN VERLIEZEN TEGEN ZICHZELF EN NIET VAN LIERSE.

Maandagavond was WB gastheer voor Lierse tijdens de beloftenwedstrijd tussen beide ploegen op Puyenbeke en naar goede gewoonte is de gastheer over het algemeen behoorlijk lief voor zijn gasten en dat was gisterenavond niet anders. De bezoekers uit Lier telden één puntje meer dan thuisploeg WB waardoor de overtuiging leefde dat er iets te rapen viel om zo in de rangschikking haasje over te spelen. Maar laat die overtuiging nu uitgerekend datgene zijn waar het maandagavond aan ontbrak.

Aanvankelijk toonde de beloften van Waasland-Beveren zich in zowat alle onderdelen van het spel de betere van Lierse, maar dat resulteerde in slechts 2 goeie kansen. In de 20ste minuut was er een voorzet van Deflem die in één tijd werd overgenomen door Luyckx, maar de bal zoefde naast. Een kwartier later was er een mooie combinatie tussen Alec luyckx en Kevin Hebbelinck die eerstgenoemde alleen voor de keeper zette, maar in plaats van het leder te stiften trapte Alec pardoes op de doelman waarna de bal kon worden ontzet. Vijf minuten later werd die nonchalence cash betaald. Bij een actie op links van de bezoekers liet Irawan zijn mannetje veel te gemakkelijk lopen en die liet met een trap in de verste hoek Kenny Steppe kansloos tot grote ergernis van Tim Bavré. WB reageerde fluks op dit onrecht, maar de 0-1 ruststand wijzigde niet meer.

Yannick Vermeire begon aan de tweede helft in plaats van de geblesseerde Artur Irawan, maar de gretigheid en vuist waarop Bavré had gehoopt, bleef uit. Het ging zelfs van kwaad naar erger.
Wanneer spelers van zichzelf vinden dat ze te goed zijn voor de beloften, dreigt gemakzucht en dat is een slechte raadgever om het tij te keren. In de 55ste minuut trapte Deflem achterin een bal nonchalant tegen het achterwerk van een tegenstander die meteen gelanceerd was en alleen voor Steppe voor de 0-2 zorgde. De aansluitingstreffer (ik weet niet of het een eerredder was) kwam er in de 80ste minuut wanneer Arne Van den Eynde de bal goed breed legde op Deflem die knap in één tijd binnen schoot. Tom Vermeire werd nog geslachtofferd voor Spangenberg in de hoop met een extra spits de 2-2 te lukken, maar de wedstrijd eindigde op een zware ontgoocheling voor de Wase coach Tim Bavré en laat ons hopen ook voor zijn spelers. "Niet van een sterkere tegenstander verloren, maar van onszelf”" zo omschreef een aangeslagen Tim Bavré het verlies tegen de Pallieters en het zou mij niet verbazen dat Tim volgende week in en tegen Cercle Brugge de grove borstel door zijn selectie haalt.