Ronny Vangeneugden moet dringend zijn trainingsmethode gaan bijstellen.
Als wordt beweerd dat op training bijna alles lukt, maar het er in de wedstrijden nog niet uitkomt, heb ik misschien een interessante tip. Kan er misschien werk worden gemaakt van trainen op slechte passen, dan bestaat de kans dat er tijdens wedstrijden passen toekomen. Het doet pijn aan de ogen om vast te stellen hoe onwaarschijnlijk veel slechte passen worden verstuurd met als exponent David Addy. Hoeveel zin heeft het dat een speler veel energie stopt in het aflopen van zijn flank en 9 van de 10 ballen ofwel in de voeten van de tegenstander belanden, ofwel huizen hoog over vliegen. Jammer dat een goeie voetballer als Cale daarvoor op de bank moet blijven.
Er was zondagavond meer dan één klasse verschil tussen Lokeren en Waasland-Beveren en het leek wel alsof WB donderdagavond Europees had gespeeld. Al na 2 minuten had het bingo kunnen zijn, maar Coosemans redde schitterend een kopbal van Doutra. Op het kwartier werd diezelfde Doutra in het straatje gestuurd en het was een koud kunstje voor Patosi om diens gemeten voorzet voorbij de Beverse portier te deponeren. Lokeren was gelanceerd en liet het balletje keurig van voet naar voet gaan. Vanaken liet een uitgelezen kans op 2-0 liggen, maar hoe dominant de thuisploeg ook speelde, op slag van rust had WB recht op een zuivere strafschop toen Scholz met de dij Balde aantikte. Het zou tegen alle voetballogica in geweest zijn, maar penalty is penalty en een tegentreffer na zoveel overwicht zou ongetwijfeld een koude douche zijn geweest voor het elftal van Peter Maes.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, nl. met een discutabele strafschopfase waarbij Robin Henkens was betrokken. Ditmaal minder zwaar, maar op zijn minste kon WB aanspraak maken op anderhalve elfmeter. Waasland-Beveren was overigens iets gretiger aan die tweede helft begonnen, maar een deftige combinatie opzetten was er zelden of nooit bij. De doodsteek werd op het uur gegeven toen WB op een paar minuten tijd twee identieke doelpunten incasseerde. Eerst zorgde Niil De Pauw voor de 2-0 en meteen daarna uitblinker Doutra voor de 3-0 eindstand.
Goed voor WB dat Colin Coosemans niet in de totale malaise deelde of de score had richting forfaitcijfers opgelopen. Verliezen in Lokeren, het is dezer dagen geen schande, maar de manier waarop was toch weer zeer bedenkelijk. O ja, op Radio1 kregen de supporters van WB een pluim omdat zij bij momenten luidruchtiger waren dan de thuisaanhang. Proficiat gasten !