verslag BELOFTEN OOK ONDERUIT TEGEN CERCLE.

Wedstrijd met twee gezichten. Met Cercle en Waasland-Beveren stonden maandagavond in Brugge twee jeugdige beloftenteams tegenover mekaar met als bijkomend vergelijkingspunt het minder gunstig klassement van beide ploegen. WB speelde een dramatische eerste helft waarin ieder element dat zou kunnen bijdragen tot een goeie wedstrijd, totaal ontbrak. Na amper 4 minuten spelen werd die lakse ingesteldheid een eerste keer afgestraft toen de thuisploeg op een hoekschop de 1-0 scoorde. In de 27ste minuut mocht WB ingooien ter hoogte van de rechthoek van Cercle, maar de bal werd in de verkeerde voeten gegooid en bij de omschakeling die daarop volgde was de 2-0 een feit. In de 33ste minuut was er een zwakke inspeelpass die werd onderschept en ook nr 3 lag in de netten. WB slaagde er in een bijzonder povere eerste helft niet in één valabele kans bijeen te voetballen en mocht doelman Jens Schroyens danken dat die bij momenten briljant stond te keepen en daarmee forfaitcijfers halverwege voorkwam.

Tim Bavré las zijn spelers tijdens de pauze duchtig de levieten en kon in theorie meer dan de helft van zijn ploeg in de kleedkamer laten, maar moest zich aanvankelijk beperken tot Vuran en Vermeiren.
Die donderpreek van onze coach wierp onmiddellijk zichtbare vruchten af met meer balbezit, druk naar voor en dreiging waardoor er ditmaal ook werk aan de winkel was voor de Brugse sluitpost.
Met Hebbelinck die op het uur in de plaats kwam van Spangenberg opteerde Bavré voor meer snelheid voorin en dat resulteerde in nieuwe kansen voor Kevin zelf en Maxim Nys.
In de 75ste minuut kantelde de wedstrijd. Op een goeie doorsteekbal werd Kevin Hebbelinck onderuit gehaald met een rode kaart als gevolg voor een Cerclespeler. De vrijschop van Michot werd aan de tweede paal gedropt waar Hebbelinck voor de 3-1 tekende. Vier minuten later werd opnieuw Kevin Hebbelinck ditmaal door de Brugse keeper gevloerd, maar in plaats van een strafschop en een tweede uitsluiting te geven, werd slechts een hoekschop toegekend. In zijn drang naar de aansluitngstreffer kon Cercle naar hartelust counteren en moest Bert Sebrechts enkele keren zijn doelman ter hulp snellen om erger te voorkomen. Het bleef uiteindelijk bij een 3-1 nederlaag en dat na een bijzonder ontgoochelende eerste, maar veel betere tweede helft. "Meer tevreden na rust, maar nog geen voldoening", was het gevoel dat overheerstte bij coach Tim Bavré.
Op maandag 24 november ontvangt Waasland-Beveren op Puyenbeke Rc Genk.
Pluim van de match was er voor doelman Jens Schroyens die een uitstekende wedstrijd speelde en dit in zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen bij de beloften.

Waasland-Beveren trapte af met : Jens Schroyens, Yannick Vermeiren, Tom Vermeire, Thomas Michot, Maxim Nys, Nicolas Godemèche, Younes Achter, Bert Sebrechts, Simon Spangenberg, Enes Vuran en Josue Kabongo.

Vervangingen bij Waasland-Beveren :
46ste minuut : Yannick Vermeiren en Enes Vuran door Wouter Van Moer en Gyamfi Kyeremeh.
60ste minuut : Simon Spangenberg door Kevin Hebbelinck.
70ste minuut : Younes Achter door Jonathan Lievens.