StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tijd voor een korte balans halverwege.
Het interlandvoetbal zorgt voor een break tussen de laatste speeldag van de heenronde en de eerste van de terugronde. Met 14 punten uit 15 wedstrijden mag de sportieve toestand van Waasland-Beveren zeer ernstig, maar niet hopeloos worden genoemd. Punten zeggen veel, maar niet alles natuurlijk, want voorlopig doen Zulte-Waregem, Cercle en Lierse net iets minder goed dan WB met de bemerking dat het een kwestie van dagen is alvorens Zulte-Waregem er 3 punten bij krijgt van de wedstrijd op Standard.

November wordt nu al voor de derde keer een maand waarin de Beverse bestuurslui op de toppen van hun tenen lopen.
Bedoeling was om het nodige op te steken van de 2 voorgaande seizoenen Jupiler Pro League, maar halverwege het seizoen is de sportieve toestand alweer bijzonder ernstig en moeten haast zeker WB, Cercle en Lierse onder mekaar uitmaken wie de "gelukkige" wordt die play-off II MAG/MOET spelen.

Zou het nog voor iemand een verassing zijn dat WB wederom in hetzelfde bedje ziek is ? Op het eind van vorig seizoen was Bob Peeters er in geslaagd iets neer te zetten. Play-off II was een verplicht nummertje waarin de citroen echt tot de laatste druppel was uitgeknepen, maar in zijn totaliteit was onze terugronde hoopgevend. Zelfs in die mate hoopgevend dat, wanneer de spelers die er waren zouden blijven, er niet eens zoveel meer nodig was om een elftal op de been te brengen dat misschien wel zijn neus aan het play-off I-venster kon steken en was dat niet de uitgesproken ambitie o.a. nog op de persconferentie naar aanleiding van de voorzitterswissel ?
Maar toen kwamen beetje bij beetje de gevreesde addertjes onder het gras boven. Sterkhouder nr 1 Ramy Gershon kon dankzij een clausule in zijn contract voor een vastgesteld bedrag naar Gent vertrekken. Voor ons misschien een addertje, maar het bestuur zou daar toch van geweten moeten hebben. Vervolgens was er de soap rond Bob Peeters die zogezegd het bestuur voor een voldongen feit had gesteld, maar alhoewel Bob vroeg of laat in Engeland zou belanden, heb ik altijd het gevoel gehad dat het uitblijven van de afwerking van spelersdossiers bij WB een vroege beslissing in de hand heeft gewerkt. Daarna kon het bestuur nog een tijdje de schijn ophouden dat Trickovski en Veselinovic niet onhaalbaar waren, maar dat was zonder overtuiging en het feit dat men er niet in slaagde de 35-jarige Belhocine een deftig voorstel te doen, stemde tot nadenken. Daarenboven zullen Ivan en Dalibor wel begrepen hebben dat aanslepende onderhandelingen meestal een slecht voorteken zijn. Kortom, een leegloop is nooit een goeie zaak, maar wanneer de vertrekkers stuk voor stuk jongens zijn met het etiket "sterkhouder", is dat synoniem met vragen om moeilijkheden. Een positief en een negatief voorbeeld zijn Lokeren en Zulte-Waregem. Lokeren slaagt er nu al jaren in zijn kern jaarlijks zo goed als samen te houden of hoogstens één speler per seizoen te laten vertrekken : Tshimanga, De Bock, Deceulaer, Harbaoui. Zulte-Waregem hanteerde meerdere jaren na mekaar een vergelijkbare politiek, maar afgelopen seizoen werd daartegen noodgedwongen zwaar gezondigd. Hazard, Defauw, Kums, Leye : het is een indrukwekkend lijstje en laat de trainer nog de naam Dury dragen en zelfs behoorlijke vervangers in de plaats hebben gekregen, een team formeren vraagt nu eenmaal tijd. Wordt zaterdag vervolgd.

PVW.