StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tijd voor een korte balans halverwege, deel2.
Snelcursus voor het bestuur "hoe maak ik goed huiswerk?".
De lessen die de clubleiding wilde trekken uit de afgelopen 2 seizoenen zouden hoofdzakelijk gericht zijn op het vermijden van duivenhoktoestanden. Spelers die per container werden afgeleverd en waarvan er nog voor hun appartement goed en wel was ingericht, al enkele opnieuw hun koffers moesten maken. Dat soort schrijnende toestanden doen zich thans gelukkig minder voor, maar de containers werden ook dit seizoen weer vlot aangeleverd. Soms een paar weken geen beweging te bespeuren en van de ene op de andere dag stond er plots een nieuwe levering klaar aan het Stadionplein. Het is een bewuste en misschien noodgedwongen tactiek van onze club om zo lang als mogelijk de kat uit de boom te kijken om een speler in te lijven in de hoop de prijs gevoelig te zien zakken, maar de weken die verloren gaan en waarin werd geïnvesteerd in een goeie voorbereiding, lijken wel weggesmeten geld. Daarenboven wordt de inwerkingsperiode voor nieuwe spelers uitgesteld en verplaatst naar de reguliere competitie en dat vertaalt zich onvermijdelijk in het verlies van kostbare punten. Als het klopt dat de voorbereiding een cruciale periode is voor het spelen van een goed seizoen, zijn deze toestanden een kwalijke zaak.
Andere constante is dat meestal de spelers van wie het meest wordt verwacht (noem het hoekstenen of sterkhouders) als laatste arriveren. Dit soort spelers past zich gewoonlijk omwille van hun meerwaarde sneller aan, maar voor de jongens die deze sterkhouders moeten omringen is het weer een aanpassing die in het heetst van de strijd dient te gebeuren.
Laat dit dan ook een warm pleidooi zijn voor onze bestuurslui waarvan ik overtuigd ben dat zij het goed menen, om alles te zetten op het klaar zijn met hun huiswerk (+- 80 of 90 procent) zodra de eerste echte trainingsdag op het programma staat. Wordt vervolgd zondag.

PVW.