StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tijd voor een korte balans halverwege, vierde en laatste deel.
Ik zou nog even terugkomen op de individuele prestaties van enkele spelers. Coosemans is tot nu toe een betrouwbare sluitpost gebleken, maar ondanks zijn ontegensprekelijke klasse maakt een jonge doelman wel eens een inschattingsfoutje. Misschien moet hij toch maar eens vaker naar de wedstrijden van zijn collega Courtois kijken, want die houdt meestal de bal niet lang in zijn bezit.
De positie van rechtsachter is dit seizoen een drama. D'Ulivo is voorlopig te blessuregevoelig, Irawan presteert ondermaats bij de beloften en de kans is klein dat hij het tot een selectie voor het fanion brengt en Vermeulen doet wel zijn stinkende best, maar in zijn totaliteit is dat net iets te weinig. Wat jammer dat Bojovic langdurig geblesseerd raakte, want hij was als depaneur van dienst op die plaats outstanding. Centraal in de defensie vinden Robson en Sousa mekaar met de wedstrijd beter. Als dit duo vanaf het begin aan de voorbereiding was begonnen, had ik mijn hakbijl niet moeten boven halen bij de competitiestart (een verwijzing naar het bestuur en zijn te laat huiswerk).
Als de tandem Robson-Sousa de stijgende lijn doortrekt, ziet het er somber uit voor Corstjens. Op papier zitten we op linksachter goed, maar Addy krijgt geen bal meer waar hij hem wil krijgen en Cale is een zuiverder voetballer, maar ligt niet in de bovenste schuif bij Vangeneugden. Op het middenveld was het de voorbije weken genieten van een herboren Maric. Nog niet al te efficiënt, maar bijzonder nuttig en o zo jammer dat hij in Gent uitviel met een blessure. Hubert speelt zijn matchen en trekt zijn niveau ongetwijfeld nog een beetje op de volgende weken en maanden. Henkens, Blondelle en Rowell valt geen inzet te verwijten, maar zij overstijgen te zelden hun grijze middelmaat. Destorme is een goeie geweest, maar ook een goeie ontsnapt niet aan een tijd van gaan en die is na zijn zwaar ongeval helaas aangebroken. Oumarou, Balde en Vukusic hebben individueel wel iets waarom ze bij sommige scouts in hun notitieboekje verdwijnen, maar alleen wanneer het mogelijk zou zijn hun sterkste punten bijeen te puzzelen tot één geheel, zouden we aan een heel goeie geraken. Ik gok op Emond als seizoensrevelatie. Misschien moet Renaud overwegen wat meer opvallende kledij aan te trekken zodat zijn ploegmaats hem beter zien staan.
Slotsom : puur individueel vind ik dat wij een pak meer ervaring hebben dan Cercle en Lierse.
Op het gebied van kwaliteit moeten we evenmin onder doen voor Cercle, maar vrees ik dat Lierse beter scoort dan WB. Het codewoord bij veel supporters voor Ronny Vangeneugden is "te soft", maar brulapen lopen er al genoeg rond in dat wereldje en dat is evenmin een garantie op succes. Qua visitekaartje voor een club vind ik Ronny best een verademing in het trainerswereldje, maar als coach kan ik de indruk niet afwenden dat er te weinig lef van zijn aanpak uitstraalt. Te veel rekening houden met de tegenstander en onvoldoende uitgaan van de eigen mogelijkheden.

PVW.