StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOPEN OP EEN MIRAKEL, MAAR ZEKER DUIMEN VOOR GENT EN MOESKROEN.

Heeft de interlandonderbreking inspiratie gebracht ?
Met Club Brugge - Waasland-Beveren staan zaterdagavond twee ploegen tegenover mekaar die met een totaal verschillend gevoel de interlandonderbreking zijn ingegaan. Blauw-Zwart verkocht Westerlo in Jan Breydel een forfaitnederlaag, terwijl WB op Daknam een kansloze 3-0 pandoering kreeg. Voor een op toerental gekomen Blauw-Zwart kwam de onderbreking misschien wat ongelegen, maar voor Ronny Vangeneugden en zijn spelers was een bezinningsperiode dringend welkom na het alweer slappe vertoon in en tegen Lokeren.

Waasland-Beveren heeft na de openingswedstrijd van het seizoen op de Freethiel tegen Club Brugge recht op een revanche. In een prima eerste helft domineerde het de Bruggelingen volledig en kregen Oumarou en Maric goeie kansen om de score te openen, maar tegen het spelbeeld in bleef de stand aan de rust dubbel blank. Uit een hoekschop in de 49ste minuut kwam Club via Castillo op 0-1 en in het slotkwartier herhaalde dit scenario zich nog een keertje met ditmaal Duarte als eindstation.
Toegegeven, het openingsdoelpunt gaf Blauw-Zwart vleugels en sneed de adem af van een in de eerste helft zeer verdienstelijk en goed georganiseerd WB. Het is wellicht geen toeval dat toen al in de eerste wedstrijd twee stilstaande fases aan de basis lagen van een nederlaag, want later in het seizoen zouden vergelijkbare spelfases WB wel vaker punten kosten.

De prangendste vraag die we ons na de heenronde moeten stellen is waarom het verschil tussen WB thuis en uit zo onwaarschijnlijk groot is ? Op de Freethiel slaagt WB erin om vanuit een degelijke organisatie de meeste tegenstanders in bedwang te houden, maar op verplaatsing is onze ploeg bij momenten onherkenbaar in vergelijking met de thuiswedstrijden, op die ene sensationele 1-4 in Waregem na. Het is misschien niet fair ten opzichte van Vangeneugden, maar met OHL bouwde Ronny een vergelijkbaar slechte en weinig te benijden uitreputatie op. Te voorzichtig op verplaatsing en pas als het kalf verdronken is worden aanvallende initiatieven genomen. Verliezen is nooit prettig, maar als het moet dan nog liever na een wedstrijd waarin we ook iets in de pap te brokkelen hadden.

Club Brugge lijkt voor het eerst onder PreudHomme aan een knappe reeks bezig die het ook doortrekt in de Europa League. Het heeft een ruime kern die het vaak bekritiseerde roteren toelaat waardoor niet meteen aan een collectieve terugval moet gedacht worden. Aanvankelijk zag ik in Blauw-Zwart geen onmiddellijke titelkandidaat, maar zoals de puzzelstukjes nu in mekaar aan het vallen zijn en het feit dat de concurrentie ook regelmatig struikelt, maakt dat er haast zeker rekening met Club moet worden gehouden in de eindafrekening van de JPL. WB heeft zo zijn redenen om op zoek te gaan naar een revanche voor de heenwedstrijd, maar ook Club Brugge zit ongetwijfeld nog met restanten van frustratiegevoelens na het kerstmutsentrauma van vorig seizoen. Benieuwd of dit in hun voor- of nadeel zal spelen.

Supporters zien meestal reikhalzend uit naar de volgende wedstrijd van hun favoriete club, maar ik zit niet per se te wachten op de match van morgenavond. Ik denk dat de avond boeiender kan worden ingevuld met het supporteren voor Moeskroen dat Lierse over de vloer krijgt en Gent dat Cercle ontvangt in de Ghelamco-Arena. Als Gent en Moeskroen hun sportieve plicht vervullen kan het weekend van Waasland-Beveren nog best meevallen. Na opeenvolgende uitwedstrijden in Lokeren en Brugge onze plaats in de rangschikking consolideren zou schitterend zijn.

Patrick Van Wesemael.