Waasland-Beveren heeft de terugronde ingezet zoals het de heenronde heeft beëindigd, nl. met een nederlaag. En toch kan verlies verschillend aanvoelen qua beleving, want gisteren in Jan Breydel speelde WB een matige eerste helft, maar het ging wel rusten met een 1-1 tussenstand. Het zal een onopgelost raadsel blijven, maar ook zaterdagavond dacht WB er voor het eerst aan zijn egelstelling te verlaten nadat Robson op het kwartier door een ongelukkige tussenkomst met een owngoal voor de 1-0 had gezorgd. Even voor het half uur kon de Braziliaan zijn frustraties kwijt toen hij de eerste kans voor WB verzilverde. Brugge was en bleef dominant in de eerste helft en gelukkig was Colin Coosemans in een beste dag of de wedstrijd had al halverwege gespeeld geweest. Man van de eerste helft Robson kwam nog een keertje goed weg toen hij voor een onnodige tackel slechts geel kreeg.

Na de Beverse gelijkmaker was het Brugse spelniveau enigszins gezakt en die vaststelling kon Ronny Vangeneugden verleiden om met iets meer aanvallende intenties aan het tweede bedrijf te beginnen met zowaar al meteen een verdienstelijke poging van Ibou die strandde op de vuisten van Ryan. Even na het verstrijken van het uur achtte scheidsrechter Laforge zijn moment gekomen om de show te stelen door 2 goedkope strafschoppen toe te kennen aan de thuisploeg, maar gerechtigheid zorgde ervoor dat Simons de tweede (ook de lichtste) miste. WB reageerde als een gebeten hond en de tot dan toe wat afwezige Emond vlamde als een spits met een neus voor goals schitterend de 2-2 binnen. Met een al even fraaie trap bracht Meunier in de 68ste minuut Club op 3-2 en vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. De 4-2 van Vormer 5 minuten later nam de laatste Brugse twijfels weg, maar was er eentje voor de statistieken.

Waasland-Beveren slaagde er in tot 20 minuten voor tijd Club Brugge zenuwachtig te maken. Het zette al die tijd een stevig blok neer (5-3-2) waarmee de thuisploeg niet altijd raad wist, maar de 2 Beverse goals waren offensieve uitschieters die wel aantonen dat met iets meer aanvallend denken en spelen verrassingen mogelijk zijn. Met een nederlaag in Brugge wordt vooraf rekening gehouden en het beste nieuws kwam uiteindelijk nog uit Moeskroen en Gent waar respectievelijk Lierse en Cercle zonder punten in de bus stapten. Dit WB was minder kansloos dan in de Wase derby op Daknam en dat biedt perspectief voor de interessante confrontatie van aanstaande zaterdag 29 november tegen Moeskroen.