freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
We maken ditmaal nog eens plaats voor een Ivoriaan in de fichebak. Er zijn op de Freethiel meer getalenteerde landgenoten van hem gepasseerd, maar bij het overlopen van zijn fiche was ik toch verbaasd dat hij het tot 72 selecties in het fanion en 3 doelpunten heeft gebracht. Meer weten ? Klik hier.

YB Beveren verliest gevoelig duel, Bornem wordt eindelijk beloond.
Yellow Blue Beveren heeft zaterdagavond de derby tegen Bosdam Beveren met 2-0 verloren. In de eerste helft voetbalde YB een drietal goeie kansen bijeen, maar die werden onbenut gelaten. Bosdam stelde daar net voor de rust één schot tegenover, maar dat werd goed gepakt door doelman Van Damme. Er was nauwelijks iets gebeurd in de tweede helft toen keeper Van Damme van YB (al weken goed bezig als invaller voor titularis Vertenten) zich compleet verkeek op een ongevaarlijk schot van Bosdam. YB zette de achtervolging in, maar deed dat zonder overleg en noemenswaardige kansen. Een kwartier voor tijd blunderde doelman Van Damme opnieuw bij een vrijschop vanuit een scherpe hoek, 2-0 en match gespeeld. Medeleider Eksaarde liet geen steek vallen in Sinaai en diept de kloof met YB verder uit tot 6 punten. Volgend weekend trekt YB naar Belsele.
In derde klasse zal Bart Selleslags opgelucht adem halen na de knappe 1-2 winst in Aat. Bornem liet de voorbije 2 weken liet Bornem in even zoveel thuiswedstrijden telkens een 2-0 voorsprong ontglippen, maar ditmaal scoorde het eenmaal meer dan tegenstander Aat en in de meeste sporten betekent dat winst. Robby Buyens blijft met Sint-Niklaas goed bezig. De lastige derby tegen St.-Gillis-Waas werd met 1-0 gewonnen waardoor de Klaasjes op kop blijven met 3 punten meer dan o.a. Ronse. Guido Van Lijsebetten weet dezer dagen met zijn geluk geen blijf !