StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN HET KASSEIBAANTJE.


Een bende toffe en sportieve kwissers, een boeiende kwis en een geweldige kwismaster, meer hebben de Freethielvrienden niet nodig om een spetterend avondje vol gezelligheid te garanderen.
Het was puzzelen geblazen voor onze lokaalhouder Yannick om de 14 deelnemende ploegen, de jury en een rijkelijk gevulde prijzentafel van een plaatsje te voorzien, maar zijn puzzelwerk mocht gezien worden. Kwismaster Walter Van Doren had net zoals de 2 voorgaande edities een bijzonder knappe kwis samengesteld met een scenario waarvoor elke samensteller vooraf zou willen tekenen. Spannend van vraag 1 tot vraag 100, heel gevarieerd qua inhoud en zodanig opgevat dat de gelegenheidskwissers het vuur aan de schenen konden leggen van zij die regelmatig rond de kwistafel zitten. Altijd tof is dat Walter enkele vraagjes voorziet die een bonus kunnen opleveren voor de trouwe bezoekers van onze website. De klassieke fotorondes, muzikale geluidsfragmenten en vragen over SK Beveren ontbraken evenmin. Het resultaat was een razend interessante kwis die geen moment verveelde en voortdurend meerdere leidende kwartetten kende.
Zo stond halfweg KwistHet aan de leiding met 45 punten, maar zat er tot nummer 5 slechts een kloofje van 2 punten.
De moeilijkheidsgraad was bewust niet overdreven hoog gelegd waardoor de winnaars op een eindtotaal kwamen van 91 procent, maar ook de rode lantaarn eindigde een flink stuk boven de 50 procent. Kortom, de Freethielvrienden mogen wederom een zeer geslaagde activiteit toevoegen en dat lijkt ondertussen zo evident, maar is het niet. Ik hou er aan Walter Van Doren ontzettend te bedanken voor het samenstellen van een schitterende kwis, de juryleden Iris en Johnny voor hun feilloos verbeterwerk, Danny voor de vlotte bedeling en ophalen van de invulbladen, Betty voor het maken van de alleszeggende plaatjes en last but not least, alle deelnemers voor hun heel sportieve ingesteldheid. Dank ook aan de bezorgers van prijzen met een speciale knipoog naar ons lid Luc Vleminckx, onze lokaalhouders en Jan Coene.
De foto's van deze kwis zijn terug te vinden in de gelijknamige rubriek op onze website "freethielvrienden.be".

Eindstand kwis van vrijdag 21 november 2014 :
1. De Stannekes : 91 punten
2. SKW seniors​ : 91 punten
3. Kwisthet : 89 punten
4. Het beste moet nog komen : 87 punten
5. 1+1=3 : 86 punten
6. De deklatsjotters : 81 punten
7. De wistjedatjes : 80 punten
8. Het BBQ-team : 79 punten
9. Bokrito part 2 : 78 punten
10. The crazy ladies : 73 punten
11. Pasar : 71 punten
12. Bezoekerskantine : 68 punten
13. Seppe en de rest : 67 punten
14. De verliezers : 56 punten​