verslag BELOFTEN ZWAAR ONDERUIT TEGEN GENK.

Afgelopen weekend bleek nog dat er bij Rc Genk wel wat jonge pareltjes rondlopen en daar kunnen de doublures van Waasland-Beveren na maandagavond over meepraten. Na een 1-5 ruststand wonnen de Limburgers uiteindelijk met 1-6 op Puyenbeke.
Ondanks deze zware cijfers kende de wedstrijd een vreemd verloop. Er waren nauwelijks 120 seconden gespeeld toen Godemèche een vrijschop tegen de paal knalde, maar dat was slechts uitgesteld want in de vijfde minuut nam WB een 1-0 voorsprong door een strafschop van Godemèche na handspel dat werd afgedwongen door Hebbelinck (Nicolas zou later in de wedstrijd uitvallen met een blessure). Lang kon de thuisploeg van deze voorsprong niet genieten, want een flagrante buitenspelsituatie werd niet bestraft waardoor in de 8ste minuut de bordjes weer in evenwicht hingen. Van deze vroege en onterechte optater konden de mannen van Tim Bavré zich nooit meer herstellen met al in de 14de minuut na slordig verdedigen de 1-2. Wederom nonchalant verdedigen in de 27ste minuut leidde tot de 1-3 en dit staaltje laks verweer werd in de 41ste en 45ste minuut nog eens vet overgedaan zodat de ruststand onwaarschijnlijke 1-5 cijfers te zien gaf. Nu gebeurt het wel eens vaker dat een elftal een dramatische eerste helft speelt en een stukken betere tweede of omgekeerd, maar het bizarre aan de eerste 45 minuten van onze beloften was dat de aanvallers al bij al een zeer degelijke partij vertolkten, maar de verdediging daarentegen er een knoeiboel van maakte. Vijf kansen en even zoveel goals voor Genk, er was duidelijk iets loos op defensief vlak bij WB.

Omdat 2 beloften de dag nadien met de A-kern tegen Bornem moesten aantreden en eentje geblesseerd raakte, moest Tim Bavré aan de rust noodgedwongen 3 vervangingen doorvoeren. Gyamfi Kyeremeh (speelde een sterke eerste helft) werd vervangen door Simon Spangenberg, Tom Vermeire stond zijn plaats af aan Bert Sebrechts en de geblesseerde Younes Achter werd opgevolgd door Jonathan Lievens. Het aantal wissels werkte niet bevorderend voor het spelniveau van WB, maar er werden toch enkele bescheiden offensieve pogingen ondernomen. Onze achterhoede daarentegen bleef onophoudelijk zondigen tegen alle regels die tot goed verdedigen moeten leiden met in de 71ste minuut de 1-6 tot gevolg. In het slotkwartier moest Godemèche met een spierblessure naar de kant en Sergen özen was zijn opvolger. Tot overmaat van ramp pakte Sebrechts in de 83ste minuut nog rood voor een volgens de scheidsrechter "gefrustreerde reactie".

Zeer teleurstellende wedstrijd van onze beloften die bij balverlies nergens stonden, maar vooral in de eerste helft bij balbezit niet eens zo slecht combineerden. Op zondag 30 november spelen de beloften van Tim Bavré op Puyenbeke vriendschappelijk tegen NAC Breda en een week later op maandag 8 december trekt WB naar Mechelen. Het klinkt misschien wat raar en het moet kunnen, maar ondanks het 1-6 verlies had Tim Bavré een schouderklopje over voor onze aanvallers Gyamfi, Kevin en Josue.