StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Extra Time kent nu ook Renaud Emond.
Nu al enkele weken na mekaar is Renaud Emond een lichtpuntje in het Beverse zorgennest, noem het de Beverse hoop in bange dagen. Het goede van de voorbije weken vraagt uiteraard om bevestiging op iets langere termijn, maar in de rubriek "kijk op de week" in Extra Time werden maandagavond de 4 goals van Renaud dit seizoen op een rijtje gezet en werd zijn doelpunt in de Ghelamco-Arena als mooiste ervaren door Philip Joos. Tof voor Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe dat hij als studiogast werd uitgenodigd, want wat is het genieten geblazen van zijn aanstekelijk enthousiasme. Knap wat Yves presteert met onbekende jongens zoals Henkinet, Chanot, Ulens, Poulain, Matton, Tambe enz., want dat zijn toch niet meteen de namen waarvoor een voetbalsupporter op het puntje van zijn stoel gaat zitten. Natuurlijk heeft Vanderhaeghe met Keet, Capon, De Smet, Pavlovic en Santini bijkomende ijzers in het vuur, maar zijn die gasten dan zoveel beter als een Coosemans, Cale, Maric, Hubert, Balde, Emond enz. Wat in Kortrijk of Charleroi gebeurt moet toch ook kunnen in Beveren duf ik denken !
Tot slot deze bedenking nog bij de match van afgelopen zaterdag in Jan Breydel tegen Club Brugge : een paar weken geleden werd Anderlecht in de hemel geprezen met als hoogtepunt de wat gelukkig tot stand gekomen 3-3 in Arsenal. Na het 3-1 verlies van Anderlecht in Charleroi wordt thans Brugge verheven tot groot titelkandidaat en meer van dat soort onzin. Wees gerust, er zal wel iemand kampioen spelen dit seizoen, maar als ik vaststel dat Blauw-Zwart tegen WB 2 goals moest toestaan, misschien een penalty mocht claimen en dat Brugge zelf 2 cadeaustrafschoppen kreeg, dan hebben de West-Vlamingen volgens mij nog een flinke weg af te leggen.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
De speler die we vandaag toevoegen was het genre transfer zoals ik het altijd graag wilde. Voetballers in tweede of derde klasse volgen (daar is in principe voldoende gelegenheid voor en vereist geen dure buitenlandse scoutingstrips) en stiekem hopen dat de concurrentie gegeerde speler ongemoeid liet. Deze Sierra Leoner kwam over van KV Oostende, want destijds had SK Beveren goeie contacten met de kustploeg middels de familie Delrue. Meer weten ? Klik hier.

PVW.