StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TEGEN MOESKROEN IS HET TE DOEN !

Druk op thuiswedstrijden blijft toenemen.
Ik heb voor de titel van deze voorbeschouwing gekozen omdat hij fonetisch goed klonk, want op de vraag of het sportief te doen is zou ik zeggen ja, maar of de realiteit rekening houdt met mijn "hoop/verwachting" zullen we zaterdagavond omstreeks 22 uur weten.
Feit is dat de voorbije 2 zware uitwedstrijden geen klassementsschade hebben opgeleverd, maar die stelling implicieert wel dat de druk op de thuiswedstrijden als maar toeneemt.

Ronny Vangeneugden maakte na afloop van de met 4-2 verloren match in Brugge zoals gewoonlijk een goeie analyse, maar spijtig genoeg voegen juiste analyses niks toe aan ons ontoereikend puntentotaal. Het klopt dat WB in Jan Breydel een veel betere wedstrijd speelde dan 2 weken eerder op Daknam, maar in theorie heeft Waasland-Beveren weinig te verliezen in Lokeren en Brugge en zijn dat juist de matchen waarin men in principe vrank en vrij zijn kans moet durven gaan. Dat geloven in zijn kansen deed WB in Brugge, maar niet in Lokeren en dat is jammer, want Westerlo bewees vorig weekend dat met een goed blok te zetten (en dat heeft WB bewezen te kunnen) en loeren op een paar counters die er in elke wedstrijd wel komen, iets halen op Daknam geen utopie is.

Tegen Moeskroen wordt het morgen een heel andere wedstrijd dan in Jan Breydel. Mogen maakt dan plaats voor moeten, maar toegegeven, tegen Lierse, Cercle en Oostende werd WB eerder al geconfronteerd met een vergelijkbaar dwangbevel en het liep telkens goed af. Positief is alvast dat stilaan wat geblesseerden de lappenmand de rug toekeren zoals D'Ulivo en ongeduldig zitten velen te wachten op Maric en Bojovic. En zou Renaud Emond in zijn tweede seizoen op de Freethiel de doorbraak hebben ingezet ? Het heeft er alle schijn van, want de manier waarop hij de Brugse verdediging verschalkte met de 2-2 was knap en hoopgevend. Alleen al daarvoor zou men hopen dat WB in eerste klasse blijft, want anders komen ze Renaud gegarandeerd halen of keert hij wie weet terug naar de club waar vader Emond voorzitter is (Virton) en die doen het uitstekend in tweede.

Moeskroen begon schittterend aan het seizoen met sprankelend voetbal, maar mede door blessures van een aantal belangrijke spelers zakte het verbazend snel diep weg. Tegen Lierse vorig weekend kon het al een aantal van zijn sterkhouders recupereren waaronder Langil en Badri. Hierdoor is de geruchtmakende voorhoede met huidig topschutter in de JPL Diabi, weer herenigd in de formatie zoals het knalde tijdens de eerste maanden van het seizoen. Het wordt dus opletten geblazen voor onze defensie, maar anderzijds is Moeskroen-Peruwelz zoals de ploeg na de fusie noemt, eentje die voetbal speelt, maar ook toelaat en met zoveel offensieve en creatieve weelde is dat maar goed ook.
Van de ploegen die achter WB gerangschikt staan (en daar reken ik Zulte-Waregem niet bij) heeft onze club op papier misschien de minst lastige opdracht. Lierse ontvangt immers Lokeren (onze buren hebben wel een zware match in de benen Europees) en Cercle krijgt het jeugdige Genk over de vloer. Elk puntje dat we in de terugronde kunnen uitlopen op de concurrentie kan een voorname stap richting play-off II zijn, maar het wordt morgenavond toch een zenuwachtige bedoening om eerst zelf de 3 punten in het Waasland te houden en vervolgens hopen dat Lokeren en Genk zichzelf en WB een mooie avond bezorgen.

Patrick Van Wesemael.