StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

BELOFTE IN DE KIJKER : WOUTER VAN MOER.

VAN MOER WOUTER Het is een familienaam die klinkt als een bel, maar neen hoor, op de vraag die hem wel eens vaker is gesteld of hij familie van de grote Wilfried Van Moer is, moet hij ontkennend antwoorden.
Wouter werd geboren op 8 maart 1996 en is woonachtig in Nieuwkerken (Vrouw Mariastraat) op de grens met St.-Gillis-Waas.
Hij is 1.86 meter groot en weegt +- 75 kilo. Dirk Van Moer en Els hebben er met Wouter, Stijn en Thomas voor gezorgd dat het nageslacht Van Moer zich niet meteen zorgen hoeft te maken over uitsterven. De ouders van Wouter (hij is de benjamin van het gezin) hebben in een wat verder verleden zich recreatief bezig gehouden met halve triatlon, net als hun jongste telg overigens, maar met die veeleisende sport is om uiteenlopende redenen thans niemand meer bezig in het gezin.

Alhoewel FC Nieuwkerken misschien meer voordehandliggend was om aan te sluiten, gaven de ouders van Wouter de voorkeur aan Vrasene om de eerste kennismaking met het voetbal voor hun zonen te laten gebeuren vanwege het minder competitief karakter dan bij de vereniging van hun woonplaats. Al na ééeacuten jaartje Vrasene kwam buur SK Beveren die wel wat zag in de mogelijkheden van Wouter aankloppen, maar de boot werd in eerste instantie nog afgehouden. Wanneer diezelfde buur een seizoen later een nieuwe poging ondernam, was de kogel snel door de kerk zodat Wouter als U9 aan de slag ging op de Freethiel. Toen echter SKB aan een finale vrije val begon en naar derde klasse degradeerde, maakte Wouter de overstap naar Beerschot en dat voor 2 seizoenen. Hierover zegt hij : "Er heerste een totaal andere mentaliteit op 'T Kiel, verbaal sterker, maar die ervaring is mijn vorming ten goede gekomen".

VAN MOER WOUTER Wouter Van Moer is een centrale verdediger die we zelf zijn betere en mindere punten laten opsommen : “mijn positiespel en het besef wat ik kan en waar ik beter niet aan begin zijn mijn sterkste wapens. Je zal mij nooit zotte dingen zien doen op een voetbalveld, want ik probeer het eenvoudig te houden. Wendbaarheid en de juiste keuzes maken in de passing zijn werkpunten. Zodra ik aan het twijfelen ga neem ik meestal de verkeerde beslissing.”

Door zijn ommetje naar Beerschot is Wouter prima geplaatst om een vergelijking te maken met de opleiding op de Freethiel : “bij Beveren is de sfeer gemoedelijker, vriendelijker. Op ’T Kiel waren de trainers verbaal hard en ging het er prestatiegerichter aan toe met de nodige druk als gevolg.” Wouter werd op de Freethiel wel eens vaker naar een oudere reeks doorgeschoven waardoor hij met o.a. Tom Vermeire als ploegmaat en Brian Bultheel als trainer de kampioenstitel bij de U13 mocht vieren. Op dat moment was Tim Janssens (thans jeugdtrainer bij Club Brugge) trainer van de ploeg waar hij volgens zijn leeftijd bijhoorde en alhoewel Wouter met die ploeg niet zoveel speelde, is Janssens misschien wel de jeugdtrainer die hem tot nu toe het meest is bijgebleven. Op het einde van dat seizoen namen beide ploegen overigens deel aan een tornooi in Nederland en over die ervaring is Van Moer qua sfeer nog steeds bijzonder te spreken. De eerste kampioenstitel van Wouter met SK Beveren pakte hij met de U12 en Wim Van Cauwenberghe als coach.

VAN MOER WOUTER Wouter Van Moer heeft een paar maand geleden het eerste van 4 jaar studies handelswetenschappen aan de Universiteit Van Gent aangevat en de combinatie studeren-voetballen vormen een uitdaging die hem tot nu toe haalbaar lijkt. En studeren in Gent heeft zo zijn voordelen, want samen met Maxim Nys die eveneens in de Arteveldestad studeert, waren beiden op post voor speeldag 13 die Gent en WB in de Ghelamco-Arena tegenover mekaar bracht. Hoe ziet Wouter Van Moer zijn voetbaltoekomst ? Wouter : “Moeilijk te zeggen. Ik wil het stap per stap bekijken hoe de komende jaren evolueren. Plezier/ontspanning beleven aan mijn sport en mij vooral niet vastpinnen op een specifiek doel, want blessures en studies kunnen op ieder moment roet in het eten gooien.”

VAN MOER WOUTER Wouter is nog geen vaste waarde bij de beloften van Tim Bavré, maar hij zit steevast op de bank en mag regelmatig invallen en nu de laatste weken minder spelers van de A-kern afzakken naar de beloften, staat hij geregeld aan de aftrap. Hoe lastig is het om te starten op de bank en daar soms de hele wedstrijd te blijven ? Wouter : “dat is inderdaad niet zo gemakkelijk, maar als centraal verdediger is invallen evenmin evident.” En wie zal het als lezer van de rubriek “belofte in de kijker” nog verbazen, maar als kleine jongen was Wouter al supporter van Arsenal met als nummer 2 het Barça van de voorbije jaren. Vincent Kompany is als landgenoot waar we fier op mogen zijn Wouters favoriete speler, maar daar zal de positie ook wel iets mee te maken hebben. Op Belgisch niveau vond Van Moer de naar Gent vertrokken Ramy Gershon sterk spelen vorig seizoen op de positie die Wouter bij de U19 en de beloften bekleedt, terwijl hij in de huidige ploeg van WB David Hubert een pluim geeft vanwege rustig aan de bal en onopvallend, maar toch zeer degelijk. Waarom Wouter, net als de meeste van zijn collega’s die in deze rubriek eerder al aan bod kwamen, Arsenal naar voor schuift als favoriete club verklaart Van Moer als volgt : "De politiek van Arsčne Wenger bestaat er in bewust jonge spelers te halen en die proberen beter te maken en die clubfilosofie spreekt veel jonge voetballers aan. Ook de aantrekkelijke manier van spelen van de Gunners is niet typisch Engels."

VAN MOER WOUTER Introverte en rustige gast die Wouter Van Moer. Zou die op een voetbalveld even braaf zijn of ooit al geel hebben gepakt voor Protest ? Blijf wie je bent Wouter, want zo ben je prima ! Veel succes de komende jaren met de studies en het voetbal, want ik denk dat je mijn mening deelt in de volgorde.

Patrick Van Wesemael.