StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Komt er lichte afscheiding in het ontlopen van play-off III ?
De ploegen die het vaakst worden genoemd als kandidaten om play-off III te spelen, mochten dit weekend proberen voor eigen supporters die kandidatuur af te zwakken. Waasland-Beveren wist voor de vierde keer een match die het moest winnen opnieuw met 3 punten te besluiten. De winnende van Destorme was nipt, maar op basis van een degelijke tweede helft viel er weinig af te dingen op deze kostbare zege. Cercle deed het tegen Genk ver van slecht en verloor onterecht met de kleinste score. Waar Waasland-Beveren niet kon profiteren van een Lokerse Europese midweekmatch, deed Lierse dat zondagavond wel. De knappe 1-1 van de Pallieters was slechts een magere beloning, want in de slotminuut strandde de 2-1 (een poging van Swinkels) op de lat. Onze 2-1 overwinning tegen Moeskroen kwam dus net op tijd, want zowel Cercle als Lierse maken een allesbehalve geslagen indruk. Volgend weekend wordt opnieuw interessant, want op vrijdagavond zou WB in Westerlo mits een goed resultaat de concurrentie onder zware druk kunnen zetten. Cercle trekt immers naar Lokeren en Lierse moet proberen een avondje aan zee in Oostende zonder kleerscheuren door te komen. De kans dat WB zijn vierpuntenkloofje nog een tikkeltje verder kan uitdiepen lijkt mij niet uitgesloten, maar de vraag is of die hoop wel gewettigd is voor een ploeg die tot nu toe één overwinning en één puntendeling kan voorleggen op verplaatsing. Nu ja, kwalijke tradities zijn er om mee te breken en wat mij betreft mag dat vrijdagavond al zijn in het altijd gezellige Westelse Kuipke.

* Bornem en YB Beveren verliezen.
YB Beveren heeft al betere periodes gekend. Het langdurig gemis van enkele spelers in het aanvallend compartiment eist zijn tol. Zaterdagavond werd fors met 5-0 verloren bij de tiende in het klassement Belsele, maar YB speelde wel ongeveer een uur met een mannetje minder. Het is bijzonder spannend in de vierde provinciale E van Oost-Vlaanderen, want ook leider Eksaarde ging met 1-3 op de bek tegen Rupelmonde. Moerbeke dat enkele weken het klassement aanvoerde met YB Beveren zit eveneens in een dip, want het kwam thuis niet verder dan 1-1. Eksaarde blijft op kop, YB staat op een vijfde plaats op 6 punten van koploper Eksaarde. In de derde klasse A kwamen de Boomse Steenbakkers met 0-1 winnen op Breeven. Hierdoor laten de mannen van Bart Seleslags de bonus van hun 1-2 uitzege vorig weekend ontglippen. De voornaamste opdracht van Bart lijkt dan ook meer regelmaat in zijn elftal te krijgen.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
De centrale verdediger die vandaag aan de fichebak wordt toegevoegd vertoefde maar één seizoen op de Freethiel. Een man met een vreemde carrière, want SK Beveren haalde hem weg bij de op dat moment houder van de Europacup en nadat hij bij Geel-Blauw was vertrokken, ging het snel bergaf met zijn voetballoopbaan. Meer weten ? Klik hier.

PVW.