StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg GROTE VOLDOENING, GEEN EUFORIE.

Dit is een heel kostbare !
Al in de tweede verplaatsing van de terugronde heeft Waasland-Beveren zijn uitzege beet. Het mogen er nog meer worden uiteraard, maar deze is alvast een heel belangrijke. Door de 1-2 winst in het Westelse Kuipje krijgt WB misschien iets meer dan het verdiende vrijdagavond, maar recupereert het wel 2 punten die het in de heenronde op de Freethiel toen Westerlo hoog geklasseerd stond, verdiende (het bleef bij 1-1).

Het wordt een slechte gewoonte en ik kan het niet laten er telkens op terug te komen, maar WB moet dit seizoen op verplaatsing eerst op achterstand komen alvorens het aan voetballen wil denken. Het was gisteren niet anders. Tegen een fel verzwakt Westerlo (WB mist natuurlijk zelf ook spelers als Oumarou, Maric en Bojovic) was het na een kwartier alweer prijs toen Koffi (hij was een paar jaar geleden bijna van WB) randje buitenspel een rebound kon verzilveren. En nog besefte Waasland-Beveren niet meteen dat het op achterstand stond, want Lecompte vond tweemaal een secure Coosemans op zijn weg naar de 2-0. Pazs in het slotkwartier van de eerste helft dreigde WB serieus, maar Emond stond nog niet helemaal scherp. In de slotminuten van het eerste bedrijf ontplofte de wedstrijd met Lecompte die onbegrijpelijk de 2-0 rateerde, maar dat deed Destorme niet. De 35-jarige Destorme die vorig weekend tegen Moeskroen al de matchwinnaar werd, haalde in de 44ste minuut met een heerlijke knal uit en met die 1-1 werd de rust bereikt.

De tweede helft had minder spanning om het lijf. Westerlo zag een puntje wel zitten na de 1 op 15 en WB wilde wel meer, maar buitenshuis gaat het allemaal zo moeizaam. Als er nog een doelpunt zou vallen moest het gebeuren door een klasseflits en daarvoor kan men steeds terecht bij de bijna voetbalgepensioneerde David Destorme. In de 80ste minuut leverde hij een prima assist aan de man in vorm Emond en Renaud bedankte met zijn zevende van het seizoen. Opvallend : behalve op Lokeren scoorde Emond de voorbije weken bijna voortdurend. Hij maakt er zelden twee in een wedstrijd, maar met eentje die van belang is zijn we ook al dik tevreden. De voor de tegenvallende Vukusic ingevallen Balde scoorde nog de 1-3, maar dat doelpunt werd wegens twijfelachtig buitenspel afgekeurd en dat is jammer voor de hopeloos naar vertrouwen snakkende Amido.

WB heeft zijn tweede overwinning op verplaatsing vast en dat levert gegarandeerd drie gouden punten op. De vierpuntenkloof met Lierse en Cercle zou na vanavond wel eens verder uitgediept kunnen worden tot 6 of 7 punten en met die opsteker winnen de volgende twee thuiswedstrijden tegen Charleroi (zaterdag 13 december om 20 uur) en Anderlecht (zaterdag 20 december om 18 uur) aan belang. WB pakt voor het eerst dit seizoen een zes op zes en nadert nu echt de buik van het klassement. Echt goed was het vrijdagavond niet, maar in deze fase tellen de punten en laten we ons optrekken aan de hoopgevende prestaties van spelers als Emond, Rowell, Sousa en Cale om deze jongens maar te noemen, want daar bestonden tot voor kort nogal wat twijfels over. Niet dat die na de winst in het Kuipje allemaal zijn weggenomen, maar zij hebben de voorbije weken getoond het de geblesseerden Oumarou, Bojovic en Maric lastig te kunnen maken en daar kan de vereniging Waasland-Beveren de volgende weken en maanden alleen maar sterker van worden.

Patrick Van Wesemael.