StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sinterklaas heeft lekkers gebracht !
Lierse, Cercle en Waasland-Beveren gingen dit weekend elders vol verwachting op zoek om te zien of de Sint wat lekkers had gebracht. Vrijdagavond vond WB in het Westelse Kuipje in het slotkwartier heel wat zoets en het was Emond die de gelukzalige schoen vond, maar toegegeven, David Destorme die al lang niet meer in Sinterklaas gelooft, was een geweldige hulp bij het zoeken naar de bewuste schoen. Zaterdagavond was het verzamelen geblazen in het Beverse spelershome voor Ronny Vangeneugden en zijn mannen die gezellig smullend rond een grote mand gevuld met chocolade figuurtjes met de grootste aandacht Sporting Telenet hadden aangezet. Czernia is niet zo te vinden voor al die zoetigheden en hield het bij een lekker sigaretje, maar als straf moest hij van de groep voortdurend zappen tussen het kanaal waarop Lokeren-Cercle en het kanaal waarop Oostende-Lierse werd uitgezonden. De mand met chocolade was al lang leeg toen Oostende de voor WB bevrijdende 2-1 scoorde, maar op Daknam kreeg Cercle de hulp van zwarte Piet, want ondanks een resem kansen kreeg Lokeren de bal er niet in. Kan ook zijn dat Roger Lambrecht niet zo braaf is geweest en daarom zwarte Piet de Bruggelingen een handje toestak. Terug in grote mensentaal : Waasland-Beveren heeft een schittterende zaak gedaan dit weekend, maar de concurrenten Lierse en Cercle hebben op hun beurt bewezen niks aan het toeval over te laten om het spelen van die verwenste play-off III te vermijden. Straf ook dat WB op gelijke hoogte en qua overwinningen zelfs voorbij KV Mechelen is gegaan en dat met spelers zoals Matthys en Veselinovic die wij maar al te graag hadden ingelijfd.
Moeskroen en Westerlo waren terecht de revelaties van de eerste maanden van het kampioenschap, maar als de Henegouwers gisteren niet voor hun stunt hadden gezorgd tegen landskampioen Anderlecht, stond WB thans in punten gelijk met Moeskroen-Peruwelz, terwijl het verschil met Westerlo is teruggebracht tot één puntje. Hierbij dient wel opgemerkt dat geen enkele ploeg zoveel pech had met zware blessures als de mannen van Westerlo. O ja, Honoré merkte op dat ik in mijn nabeschouwing van zaterdag had geschreven dat WB voor het eerst dit seizoen tweemaal na mekaar had gewonnen. Groot gelijk Honoré, dat klopt niet. Thuiswinst tegen Lierse en die onvergetelijke 1-4 in Waregem hadden eerder al voor zo'n gelukzalig weekend gezorgd. Kan ik mijn zoets van de Sint als sorry bij U inruilen voor een heerlijke pint ?
Maar wat gezegd van Kortrijk dat al aan 10 overwinningen zit en in het tussenseizoen zijn gegeerde coach Vanhaezebrouck en enkele sterkhouders zag vertrekken naar Gent. Een regelrechte kaakslag voor onze topclubs of zij die denken door de vele publiciteit die ze onterecht krijgen, dat te zijn.
Laat ze maar eens goed blozen Meneer Vanderhaeghe, want een grote meneer ben je als mens altijd geweest en straks ongetwijfeld ook als coach.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Een Ivoriaanse goaltjesdief die, en daar verschoot ik wel even van, het toch vijf seizoenen op de Freethiel uithield. De exacte datum dat hij in België arriveerde ken ik niet meer, maar wat ik mij wel herinner was dat hij meteen van de luchthaven naar de vriendschappelijke klassieker en seizoensopener van SK Beveren werd gereden in het Nederlandse Clinge en dat in het gezelschap van zijn land- en gestaltegenoot Artur Boka. Meer weten ? Klik hier.

PVW.