StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat een verschil met competitiestart.
De terugronde lijkt pas begonnen en toch waren we afgelopen weekend al aan speeldag 3 toe. Het is met Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League tot nu toe nooit anders geweest, maar de betere spelers kwamen op een moment dat de competitie ofwel op beginnen stond of al een tijdje bezig was. Uit noodzaak is het vooraf gekende antwoord van de club met als verklaring dat die tactiek de enige doeltreffende aanpak is om de prijs te drukken en wie zijn wij om daaraan te twijfelen. Probleem is echter dat het belang van de voorbereidign hiermee fel gerelativeerd moet worden, terwijl in voetbalmiddens altijd wordt beweerd dat deze van cruciaal belang is voor het leggen van de basisconditie voor het verdere seizoen. Geen idee of dit klopt, maar ik hou het vooral bij de vaststelling dat hoe sneller nieuwe spelers ingepast kunnen worden, des te beter en vlugger er werk kan worden gemaakt van automatismen. De cijfers liegen er niet om : Waasland-Beveren begon tegen Club Brugge, Moeskroen en Westerlo met een 1 op 9, maar in dezelfde wedstrijden van de terugronde wijst de teller 6 op 9 aan. Uiteraard is deze vergelijking niet voor honderd procentcorrect omdat men wel dezelfde ploegen treft, maar een keertje thuis en een keertje uit. Toch kunnen we er evenmin omheen dat bv. De tandem Robson-Sousa stilaan vruchten afwerpt die onvergelijkbaar zijn met het geknoei en gestuntel van de eeste maanden van het seizoen. Zo vinden Destorme en Emond mekaar ook beter en beter met het gekende resultaat. Het zal overigens wel geen toeval zijn dat WB sinds zijn verblijf in de JPL in de maand november veel zwarte sneeuw zag vliegen en dat moesten Dirk Geeraerd en Glen De Boeck met hun ontslag bekopen. Dat Ronny Vangeneugden ontsnapte aan een C4 in diezelfde donkere clubmaand, heeft wellicht met centen te maken. Maar zie, de jaarwisseling zit er aan te komen en WB lijkt ontwaakt uit een diepe zomerslaap. Wat een geluk voor WB dat voetbal een wintersport is !

* Bornem en YB Beveren laten punten liggen.
Bornem omwille van zijn sympathieke coach, maar ook als thuishaven van onze supportersclub die volgend jaar in oktober 40 jaar bestaat, maar ook YB vanwege zijn band met de Freethiel, blijven onze aandacht genieten. Toeval of niet, maar beide ploegen zitten al enkele weken in een dipje en alhoewel ze in die periode meermaals de beste papieren hadden om de wedstrijd in hun voordeel te beslechten, lukte het telkens niet om de klus af te maken en dat knaagt op den duur aan het vertrouwen. Bornem kon zondagnamiddag een gouden zaak doen door van het lager geklasseerde Dender te winnen, maar het werd alweer een 2-2 puntendeling. Geen paniek, want als Bart Selleslags en zijn mannen geregeld een puntje meepakken, hetzij op Breeven, hetzij elders, komen zij haast zeker niet in de problemen dit seizoen en heeft Bart zijn opdracht perfect uitgevoerd, want vanaf het seizoensbegin heb ik mij laten vertellen dat Bornem ver van goed gewapend was om dit seizoen zonder zorgen door te komen.

Oud-speler Ronny Martens kwam zaterdagavond de aftrap geven voor Yellow Blue tegen Kruibeke en dat leek aanvankelijk inspirerend te werken, want na 10 minuten spelen stond YB op 1-0. Bevrijdend werkte die openingstreffer echter niet waardoor PD Kruibeke het evenwicht kon herstellen en op het uur terecht volgens de verhoudingen tussen de lijnen op 1-1 kwam. Daarna voetbalde YB nog enkele goeie kansen bijeen om de punten op de Freethiel te houden, maar het bleef bij een billijke puntendeling. YB Beveren zakt wel naar de zesde plaats met ondertussen 8 punten achterstand op Eksaarde dat met 1-3 won in Beervelde, maar aangiezien dit een knotsgekke reeks is met elke week meerdere verrassingen, blijft alles mogelijk. PVW

PVW.