verslag BELOFTEN NIET EFFICIENT GENOEG OM ZICHZELF TE BELONEN.

Maandagavond stond voor de beloften van Tim Bavré de verplaatsing naar KV Mechelen op het programma en dat was de voorlaatste speeldag van de heenronde die voor Waasland-Beveren niet spraakmakend is verlopen. WB en Moeskroen dragen samen de rode lantaarn met 8 punten en na het schitterend resultaat van vorig seizoen in de heenronde toen play-off I werd gehaald, is dat ongetwijfeld een teleurstelling voor de coach van onze doublures. Die begonnen in Mechelen met 6 spelers van de A-kern, terwijl het elftal van Tims collega op de Mechelse bank er eentje minder in zijn kern telde. Ondanks alle goede voornemens waren er amper 3 minuten gespeeld toen een zondagsschot op een maandagavond uit de lucht kwam gevallen en overhoeks boven Benny Rogiest in doel verdween. Toch kon WB zich snel herstellen van deze vroege opdoffer met een degelijke organisatie, maar omdat aanvankelijk onvoldoende duels werden gewonnen kon het te weinig offensief dreigen. In de 34ste minuut liet Sacharia M.Sila zich ter hoogte van de hoekschopvlag veel te gemakkelijk uitspelen en de voorzet die volgde werd knap in doel gevolleerd.
De Waaslanders moesten even bekomen, maar namen opnieuw vrij snel te touwtjes in handen. Bijna slaagde M.Sila erin zijn mistasten van de 2-0 met een afstandstrap te compenseren, maar in de 44ste minuut kwam die er toch. Een goeie doorsteekbal van Luyckx werd door hebbelinck knap teruggelegd en Arne Van den Eynde mocht de aansluitingstreffer binnen tikken waardoor de ruststand op 2-1 werd bepaald.

Tim Bavré bracht een ongewijzigd team aan de aftrap van de tweede helft en dat geloofde voluit in zijn kansen na de late 2-1. In de 49ste minuut trapte Van den Eynde een hoekschop die door Deflem tegen de paal werd gekopt, maar M.Sila slaagde er nog in de rebound vanop een meter naast een leeg doel de schieten. In de 54ste minuut werd Hebbelinck goed diep gestoken door Sacharia, Kevin omspeelde de doelman, maar zijn schot werd van de doellijn gekeerd.
Met nog 20 minuten op de klok gooide Tim Bavré met Simon Spangenberg een extra aanvaller in de strijd, maar het doelpunt viel 3 minuten later aan de overkant. Benny Rogiest ging bij een hoekschop flagrant onder de bal door en alhoewel de eerste poging op doel ook hier van de lijn werd gehaald, had de thuisploeg bij de rebound meer geluk dan WB een ruim kwartier eerder.
Josue Kabongo was met een afstandsloeier nipt naast dichtbij een nieuwe aansluitingstreffer en nog 2 andere zeer verdienstelijke pogingen verdienden een beter lot, maar de 3-1 tussenstand werd ook de eindstand.
Indien Waasland-Beveren wat efficiënter was omgesprongen met de kansen had er zeker een puntendeling ingezeten.
Ondanks enkele discutabele fases waarbij M. Sila was betrokken, mag Zacharia het schouderklopje van zijn trainer in ontvangst nemen. Volgende week maandag 15 december ontvangt WB op Puyenbeke Zulte-Waregem voor de laatste wedstrijd van de heenronde.