StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toch bizar !
Ik heb niet de indruk dat er veel supporters van Waasland-Beveren zijn die met het gevoel rondlopen dat hun club aan een opmerkelijk beter seizoen bezig is dan het voorgaande. Zowel vorig seizoen als het lopende was het degradatiespook te vaak een trouwen bondgenoot van Waasland-Beveren. En toch kan schijn bedriegen. Een goeie job bij de NMBS liet ons bestuurslid Walter toe een eenvoudig rekensommetje te maken en dat geeft een best onthutsend resultaat. Momenteel, en we zijn 18 speeldagen ver, telt Waasland-Bevere 20 punten. Iemand een idee hoeveel punten WB vorig seizoen na hetzelfde aantal matchen totaliseerde ? Exact de helft is het juiste antwoord, nl. 10. Toen Bob Peeters in november overnam had WB 9 punten uit 14 wedstrijden.
Bijzonder weinig, maar voor Bergen zag het er met 3 punten nog een stuk dramatischer uit. Ondanks het feit dat Peeters een schitterende remonte met Waasland-Beveren maakte, zijn we misschien wel al vergeten dat Bob debuteerde met een weinig hoopgevende 1 op 12. Zijn beginprogramma was natuurlijk een vergiftigd geschenk, want uit Waregem en Gent, thuis tegen Charleroi en naar Anderlecht was niet meteen een cadeau. Gevolg : 10 punten na 18 speeldagen, maar Bergen deed met 7 punten nog minder goed. De kloof met OHL en Mechelen bedroeg echter na 18 speeldagen al 6 punten en dat zijn cijfers van een omvang die een mens toch doet schrikken wanneer men ze nu onder ogen krijgt.
Het eerste signaal van de ommekeer kwam er op mechelen waar weliswaar een draak van een match werd gespeeld, maar nadat Cale op slag van rust met rood werd uitgesloten, slaagde WB erin met 10 man op karakter een brilscore uit de brand te slepen.
Een op het eerste zicht ontoereikend punt gezien onze benarde klassementspositie, maar wel eentje dat het aangetaste vertrouwen van een zieke spelersgroep deed beseffen dat het te vroeg was om de strijdbijl te begraven. En ja hoor, de metamorfose werd bevestigd tegen Lierse met een 3-1 overwinning waarna een week later de stunt van het seizoen volgde toen Club Brugge in jan Breydel met 1-2 werd verslagen. De winterstop werd prima verteerd, want op 18 januari van dit jaar werd Bergen na een 0-1 achterstand met 4-1 geklopt.
Ons fel opgevrolijkt klassement vertelde na 22 speeldagen dat er 20 punten in kas waren en dat was goed voor een 14de plaats in de rangschikking. Kortom, het klinkt gek en dat is het ook, maar in punten doet WB tot nu toe dubbel zo goed als vorig seizoen na hetzelfde aantal partijen, maar toen moest onze opmars nog beginnen. Er staat thans al een 6 op 6 en wat mij betreft mogen ze daar zaterdag tegen Charleroi een 9 op 9 van maken.

PVW met dank aan Walter VD die zich tussen de kopieer- en snijmachines een kwartiertje kon verstoppen om tot deze berekening te komen.

PVW.