* Wist Vangeneugden het zaterdag even niet meer ?
Het verlies tegen Sporting Charleroi was er eentje met twee gezichten.
In de eerste helft voetbalde WB volgens zijn mogelijkheden zeer goed mee, scoorde het een uitstekend doelpunt en leek het achterin solide in mekaar te zitten. Dat Robson in de eerste helft een paar kwalijke tikken te verwerken kreeg en een vervanging zich opdrong, was een zware aanslag op de tandem Sousa-Robson die tot dan toe ijzersterk stond te spelen. Tot hier het goeie nieuws van zaterdagavond (en dan bedoel ik uiteraard niet het uitvallen van Robson).
Men moest geen kenner zijn om te zien dat Charleroi een rijpere en vooral beter gestoffeerde ploeg had dan WB en die vaststelling konden we al maken bij rust en bij een 1-0 achterstand voor de bezoekers. Zou die vaststelling Ronny Vangeneugden aan het twijfelen hebben gebracht ?
Feit is dat zijn spelers na de rust slechts een schim waren van de voetballer die ze bij momenten in de eerste helft voorstelde en waar gehoopt werd dat de 1-0 een bevrijdende invloed zou hebben, werkte deze eerder verlammend, want hoe anders kan worden verklaard dat in 45 minuten geen enkele actie de naam aanval waardig, in mekaar werd gestoken.
En dan was er het bizarre feit van een trainer die zichzelf corrigeert, maar helaas had het schip op dat ogenblik al te veel water gemaakt en kwam de bodem in zicht. In de 70ste minuut haalde Vangeneugden doelpuntenmaker Vukusic naar de kant, terwijl die op dat moment de enige was die nog een beetje snelheid had. Dat Ante werd opgevolgd door Siebe Blondelle en niet bv. door Balde, was enerzijds vreemd, maar vanuit het oogpunt van Vangeneugden minder vreemd want hij dacht ongetwijfeld aan het veilig stellen van de voorsprong en spijtig genoeg minder aan het uitbreiden.
In een ultieme poging om in het absolute slot de opgelopen averij te beperken, werd Amido Balde alsnog voor de leeuwen gegooid, maar zijn continentgenoot Coulibaly nam met de 1-3 het laatste tikkeltje hoop weg. Dat Charleroi een betere ploeg heeft zal niemand ontkennen, maar de manier waarop de verdiende winst tot stand kwam zorgde bij veel supporters voor ergernis ten opzichte van onze coach, in die mate zelfs dat wanneer WB zijn voorsprong had behouden, het gemor niet was uitgebleven vanwege de te behoudende aanpak die vooral op de eigen Freethiel wat meer gedurfd mocht zijn.

* Yellow Blue zakt dieper weg, Bornem haalt knap punt in Oudenaarde.
Ik ontving van Geert De vreese volgend verslagje van YB waarvoor dank. Gisteren speelde yellow blue thuis tegen het tweede geklasseerde Sombeke. Het werd een jammerlijke 0-1 nederlaag. Slap verdedigen leidde tot een vroege 0-1 achterstand na slechts vijf minuten. Daarna nam yellow blue meer en meer de match in handen en het had aan de rust eigenlijk al 1-1 moeten staan maar een reuzekans werd de nek omgewrongen. De tweede helft werd eenrichtingsvoetbal met yellow blue dat bijna voortdurend op de helft van Sombeke bivakkeerde. Deels pech (bal op de paal) en een uitstekende bezoekende doelman verhinderden de verdiende gelijkmaker en zo blijft yellow blue in de hoek waar de klappen vallen. Het zakt nu naar de zevende plaats op nog steeds acht punten van de leider Eksaarde dat met 2-0 verloor van Moerbeke. Rupelmonde en Sombeke staan nu gedeeld tweede op drie punten van de leiders. Volgende week is er de verplaatsing naar Baasrode dat in de rangschikking over yellow blue is gesprongen en zeggen dat op de openingsmatch yellow blue datzelfde Baasrode met 8-0 cijfers naar huis stuurde.

In derde klasse A heeft Bornem een knap puntje gesprokkeld in Oudenaarde. In deze reeks is de rechterkolom alshetware verdeeld in 2 en Bornem voert het tweede peletonnetje aan na de 0-0 van zaterdagavond. De verrassing kwam uit Temse dat met 4-2 de onbetwiste leider Koksijde inblikte.
In vierde klasse A speelde het Sint-Niklaas van trainer Robby Buyens 1-1 gelijk thuis tegen Harelbeke, maar omdat ook de concurrentie steken liet vallen, blijft Sint-Niklaas op kop van het klassement met 2 punten meer dan Ingelmunster.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
De man die we vandaag toevoegen is een Rus en ik vond zijn naam goed en stoer klinken als aanvaller, maar alhoewel hij over voldoende voetbalcapaciteiten beschikte, liep het karakterieel wel eens fout waardoor hij te zelden bracht waartoe hij in staat mocht worden geacht, maar misschien zaten taal en cultuur daar voor iets tussen. Meer weten ? Klik hier.