StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN OOK ONDERUIT IN LAATSTE PARTIJ HEENRONDE.

Daar waar de eerste elftallen in de JPL al een flink stuk zijn opgeschoten in de terugronde, zit de heenronde van hun jongere collega's er pas sinds maandagavond op. WB mocht op Puyenbeke Zulte-Waregem in de ogen zien en deed dat met Benny Rogiest en Arne Van den Eynde als leden van de A-kern, terwijl de collega van Tim Bavré op de bank bij de bezoekers een viertal spelers uit de A-kern ter beschikking had. WB begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans, maar in de zevende minuut werd de poging van Van den Eynde onschadelijk gemaakt door de Waregemse sluitpost. Wat daarna volgde zat ergens tussen goed en niet slecht, maar was het vooral een degelijke laatste bal die ontbrak om het predikaat "goed" te verdienen. Op slag van rust incasseerde WB op een lullige manier de 0-1. Een schot van de zijkant belandde op de paal en kwam op de rug van de duikende Rogiest terecht om vervolgens met een carombole in doel te verdwijnen. Mooi was het niet, maar het doelpunt telde wel en het was er eentje zoals men ze enkel tegenkrijgt wanneer men in de hoek zit waar de klappen vallen.

Mede omdat Zulte-Waregem wat meer druk ontwikkelde in de tweede helft, slaagde WB er niet meer in het tempo van het wedstrijdbegin te halen. In de 76ste minuut kwam een door het middenveld naar de defensie teruggespeelde bal via het lichaam van de scheidsrechter in de verkeerde voeten terecht en de gemeten doorsteekbal leverde de 0-2 op.
WB zette nog alles op alles om minstens de verdiende aansluitngstreffer te forceren, maar het ontbeerde het tikkeltje meeval waarop de tegenstander die avond wel kon rekenen.
De eindstand werd bereikt met 0-2 en dat in een wedstrijd waarin WB beter had verdiend.
De schouderklopjes gaan ditmaal naar Niels Loriers die sterk speelde achterin en Gilles Van Remoortere die op het middenveld de prestatie van Niels evenaarde.
Vanaf nu smijten de beloften zich op de boeken en op 5 januari wordt de training hernomen met op 19 januari de eerste match van de terugronde.

Waasland-Beveren eindigt de heenronde met 8 punten uit 15 wedstrijden en staat daarmee op een gedeelde laatste plaats met Moeskroen. Kort samengevat is dit de evaluatie van trainer Tim Bavré : "verlies liep als een rode draad doorheen het verhaal van onze heenronde, maar in het eerste gedeelte werd vaak nipt verloren. Daarna volgde een reeks van zwaardere nederlagen die soms veel weg hadden van een collectieve off-day. Er was ook het fenomeen van de A-kernspelers die kwamen afgezakt en waarbij het wel eens durfde ontbreken aan motivatie met als vervelende bijkomstigheid voor de jonge gasten dat, als ze een keertje mochten spelen, het gemis aan wedstrijdritme duidelijk zichtbaar was. In play-off II die na de winterstop aanvangt en waarin iedereen opnieuw met nul punten begint, hoop ik zoveel mogelijk matchen te kunnen spelen met mijn jongens zodat zij de kans krijgen zich te tonen voor, hetzij de A-kern, hetzij voor hun toekomstige club in derde of vierde klasse. Streven is de efficiëntie en de zuiverheid in de passing bij de laatste bal, te verhogen. Sommige speles hebben lichte progressie gemaakt, maar voorlopig onvoldoende om de sprong naar de A-kern te wagen."
Waasland-Beveren verscheen aan de aftrap met volgend elftal :
Benny Rogiest, Wouter Van Moer, Niels Loriers, Tom Vermeire, Maxi Nys, Gilles Van Remoortere, Remco Pieters, Arne Van den Eynde, Kevi Hebbelinck, Gyamfi Kyeremeh en Simon Spangenberg

Vervangingen bij Waasland-Beveren :
65ste minuut : Gilles Van Remoortere door Thomas michot.
75ste minuut : Remco Pieters door Jonathan Lievens.
80ste minuut : Niels Loriers door Younes Achter.

Bleven op de bank :
Lennert De Wilde, Brian Oppong en Josue Kabongo.

Patrick Van Wesemael