StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOPEN OP STATUSQUO ONDERIN.

Nadat Waasland-Beveren het voorbije weekend zowat de enige verliezer was onderin de rangschikking, wacht wederom een opdracht die vooraf weinig uitzicht biedt op goeie zaken doen in het klassement. Het zou al een succes zijn wanneer de huidige kloof met Cercle en Lierse van respectievelijk 3 en 6 punten, niet kleiner wordt en dus gaan we ook een beetje supporteren voor Charleroi dat Lierse over de vloer krijgt en Oostende dat de buren uit Cercle ontvangt.

Na het ultieme verlies tegen Charleroi afgelopen zaterdag, varieerde de stemming bij de Beverse supporters van somber tot geërgerd na een tweede helft waarvan de meeste fans vonden dat, tegen een weliswaar beter Charleroi, deze nederlaag mits meer geloof in eigen kunnen niet nodig was geweest. Nu is een totale ommekeer van een wedstrijd in de slotminuten altijd lastig om slikken, maar het kan toch niet zijn dat de situatie van WB in geval van winst tegen Charleroi bijzonder rooskleurig was geweest en in geval van verlies plots dramatisch. Laten we daarom proberen op zoek te gaan naar de gulden middenweg, want dat is al moeilijk genoeg.

Met de midweekse bekermatch van Anderlecht in het achterhoofd mag/moet WB de ambitie hebben om het de Brusselaars lastig te maken, maar of dat voldoende zal zijn om dit uit te drukken in punten is een ander paar mouwen. Het Anderlecht van dit seizoen blijft bijzonder moeilijk om in te schatten : in de groepsfase van de CL presteerde het enkele keren boven zijn normale doen, maar in de JPL kan het voorlopig zijn recente CL-status te weinig eer aandoen. Woensdag nog was het voetballend de onderliggende partij tijdens de bekermatch in Waregem, maar het verschil werd gemaakt op louter individuele klasse en dan spreekt Dennis Praet meestal zijn woordje wel mee. Hij is de man in vorm dezer dagen en vindt blindelings de weg naar doel.

Het zal mij benieuwen hoe de jongens van Ronny Vangeneugden de mokerslag van vorige week zaterdag hebben verwerkt. Over het positieve uit de eerste helft heb ik na de wedstrijd geen mens horen praten, maar het was er wel. Goeie kansen bleven daarin uit, maar alhoewel Charleroi de meer getalenteerde ploeg was, diende WB de Karolo's goed van antwoord met een verzorgde opbouw. De omstandigheden voor zaterdag zijn vergelijkbaar : op papier is Anderlecht een paar klassen sterker, maar als WB de organisatie van de eerste helft tegen Charleroi kan doortrekken naar de tweede en er af en toe eens durft uitkomen, hoeft WB niet bij voorbaat kansloos te zijn.
Toch maar duimen dat Robson kan terugkeren, want de nederlaag van zaterdag in de schoenen van Corstjens schuiven zou niet netjes zijn, maar dat het de voorbije weken klikte tussen beide Portugees sprekende centrale verdedigers is een waarheid als een koe.

Patrick Van Wesemael.