Waar mocht worden gehoopt op een blitzoffensief van de thuisploeg om Anderlecht meteen naar de keel te grijpen omdat het aan zijn derde wedstrijd in 6 dagen toe was, waren het precies de Brusselaars zelf die fel uit de startblokken schoten. Na het door de bezoekers gedomineerd openingskwartier herstelde WB het evenwicht in de partij, maar helaas doet de naam Corstjens ons tot nu toe vooral herinneren aan heel bizarre tussenkomsten. Op Kortrijk schonk hij in blessuretijd de overwinning aan de mannen van Yves Vanderhaeghe en gisteren verwarde Wouter zijn hand met zijn hoofd zoals het grappig uitgedrukt werd op de VRT-teletekst. Het strafschopcadeau werd op het half uur keurig uitgepakt door de wederoptredende Defour. De 0-1 was voor WB zoals gewoonlijk het sein om wakker te worden en via Emond kon het tot tweemaal toe gevaarlijk dreigen. Het is misschien een goeie tip voor Vangeneugden zaterdag in Cercle : Schiet binnen de 5 minuten in eigen doel zodat we nog 85 minuten voetbal krijgen.
Voorafgaande aan de 0-1 was er nog een afgekeurd doelpunt van Conte wegens een voorafgaande duwfout op Corstjens.

In de tweede helft was WB de iets betere ploeg en had men als supporter wel het gevoel dat de gelijkmaker elk ogenblik uit de kerstzwangere avondlucht zou vallen, maar er zat bij momenten te veel afval in het Beverse spel om Anderlecht echt op de knieën te krijgen. Ibou en Balde werden voorbij halverwege de tweede helft nog ingebracht en ook Maric mocht in de slotminuten na een lange afwezigheid zijn rentree maken in de hoop de ultieme 1-1 alsnog uit de brand te slepen, maar de onterechte 0-2 viel na balverlies van Balde in de 93ste minuut aan de overkant via Dennis Praet.
Als grote ploegen slecht spelen spreekt men over een zuinige overwinning in de media. Mijn mening is dat dit Anderlecht zaterdag absoluut te pakken was, maar een eerste vereiste voor een dergelijke stunt is zelf scherp te zijn vanaf de eerste minuut en dat was WB niet. Toch zal een nederlaag zelden zo snel vergeten zijn als die tegen de huidige landskampioen, maar dat hebben we vooral te danken aan Charleroi en Oostende die respectievelijk Lierse en Cercle Brugge de hoop ontnamen te naderen op WB. Volgend weekend wacht Waasland-Beveren in Jan Breydel de eerste van twee cruciale uitwedstrijden in de terugronde, want als op 27 december (Cercle-WB) en 24 januari (Lierse-WB) tot een goed eind worden gebracht kan het nog moeilijk fout lopen. Maar het omgekeerde is natuurlijk ook waar en Cercle zal de match van zaterdag ongetwijfeld aanvatten in de wetenschap dat er geen andere optie is dan winnen. Reken er maar op, dit wordt een echte thriller en in geval van het slechtste scenario voor WB hebben we het voordeel dat Cercle weliswaar op gelijke hoogte komt, maar minder gewonnen matchen telt waardoor WB sowieso 2015 begint op een niet-play-off III-positie en in tijden van onzekerheid is dat een morele opsteker.