StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Leuke beelden uit de oude doos.
Wie maandagavond de laatste uitzending van Extra Time in 2014 heeft gezien, zal ongetwijfeld hebben genoten van de beelden uit de oude doos die door Philip Joos werden opgedoken en dat uit een tijd waarin SK Beveren klein Anderlecht werd genoemd.
Tegenwoordig is het via pc en tablet perfect mogelijk programma's opnieuw op te vragen en voor zij die houden van wat nostalgie is dat zeker een aanrader. Even beroep doen op ons mobiel SKB archief van Geert De Vreese die overigens de uitzending heeft gemist, bracht aan het licht dat het over een wedstrijd ging van het seizoen 1980-1981, 27 september 1980, zesde speeldag. Wat was het smullen geblazen van een ongrijpbare en voor de geblesseerde Buyl ingevallen Peter Crève die met 3 assists een groot aandeel had in de 4-1 overwinning tegen de ongeslagen Brusselaars onder leiding van Tomislav Ivic en diens gecontesteerd spelsysteem. In het toen nog tweepuntensysteem stond Anderlecht op kop met 9 op 10.
Genieten was het ook van Jean Janssens die de dag daarna 36 werd en Bert Cluytens, elk goed voor 2 doelpunten, dit alles onder leiding van generaal Heinz Schönberger. Bij SK Beveren ontbrak Erwin Albert en kon Danny De Cubber zich in de eerste helft nog veroorloven een penalty onderkant lat te schieten. Voor de volledigheid : in de 80ste minuut scoorde de inmiddels betreurde Tony Rombouts voor Anderlecht de 4-1, maar dat was niet eens een eerredder.
Aanleiding om deze beelden te tonen was uiteraard de wedstrijd tussen WB en Anderlecht van afgelopen weekend en de bemerking dat de wedstrijd tussen beide clubs in een wat verder verleden wel eens meer spektakel om het lijf hadden. Chapeau voor Marc Degryse die zowel tijdens de rechtstreekse uitzending als maandagavond in Extra Time durfde opmerken dat het sneu was voor WB dat een onterechte hoekschop aan de basis lag van het openingsdoelpunt. Dat is natuurlijk nog geen excuus om uit deze corner een belachelijk handspel te maken, maar wel tof dat een kenner als Degryse oog heeft voor dit soort situaties waarover vaak achteraf met geen woord meer wordt gerept als de overwinning een feit is en meestal in het nadeel van de kleinere ploegen. Nu wil ik Rc Genk geen kleine ploeg noemen, maar studiogast in Extra Time Ruud Vormer van Club Brugge zou eigenlijk nooit de kans hebben mogen krijgen om een goeie wedstrijd te spelen en te scoren, want hij maakte vroeg in de partij een smerige overtreding die rood verdiende. Als men daar dan achteraf slechts met mondjesmaat op terugkomt, kan ik mij daar enorm aan ergeren.

PVW.