StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB REPUTATIE BEVESTIGEN.

Van een ploeg die als enige betrachting heeft het ontlopen van play-off III, moeten geen opmerkelijke statistieken worden verwacht. Toch heeft Waasland-Beveren in het huidige seizoen iets neergezet waar het zich zaterdag tegen Cercle en laat ons hopen ook op 24 januari in Lier, kan aan optrekken nl. de wedstrijden die het tot nu toe moest winnen, werden wel degelijk met een driepunter afgesloten. Thuis Lierse, Cercle en Oostende en uit in het Westelse Kuipje tegen een fel verzwakt Westerlo, werden zeer kostbare punten gepakt waardoor WB acuut degradatiegevaar altijd een tikkeltje te snel af was.

Waasland-Beveren leed tegen Anderlecht vorig weekend een onnodige nederlaag, maar kon de schade in het klassement beperken omdat zowel Lierse als Cercle een steek lieten vallen en het kwam ons niet eens zo slecht uit dat Westerlo en Mechelen het bij een puntendeling hielden. Zowel voor Cercle Brugge als WB is de wedstrijd van zaterdag eentje van het grootste belang : de thuisploeg moet winnen, de bezoekers kunnen maar beter niet verliezen. Omdat bij deze stelling WB twee kansen heeft (een puntendeling of winnen) en de thuisploeg één enkele, mag worden aangenomen dat bij de mannen van Vidarsson meteen stoom uit de oren zal komen zodra de bal aan het rollen gaat. Trouwens, Cercle geeft mij sinds het aanstellen van zijn Ijslandse coach een wat opgefokte indruk. Stormen en nog eens stormen en hopen dat er snel een goal valt. Eigenlijk de net iets overdreven manier van aanpakken waarop ik WB graag aan een wedstrijd zou zien beginnen. Cercle is alleszins een ploeg die zijn tanden in een tegenstander kan zetten, want vorig weekend in Oostende speelde het geruime tijd met een mannetje minder en moest het pas in het wedstrijdslot een tweede en beslissende treffer incasseren.

Voor Waasland-Beveren is het dus vooral zaak om zaterdag een nederlaag te vermijden, maar laat ons hopen dat Ronny Vangeneugden niet vanaf de aftrap op een draw mikt, want Cercle verstaat de kunst om te stormen en dat zou smeken om moeilijkheden zijn. We klampen ons vast aan de vaststelling dat ook deze cruciale wedstrijd geen slechte afloop zal kennen en WB al bij al nog met een gevoel van voldoening de jaarwisseling tegemoet kan zien. Overigens, knap gebaar van de clubleiding van WB die 4 bakken bier schenkt aan elke supportersclub die de verplaatsing per autocar naar Brugge maakt en elke supporter doet er goed aan zijn toegangsticket van Cecle-WB op zak te houden, want met dat ticket kan wellicht op 17 januari tijdens WB-ZW een gratis consumptie bekomen worden. Bevestiging volgt later.

Patrick Van Wesemael.